Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Juan-Pablo Montoya wil voor de Triple Crown gaan: "En geloof me, als dat het geval is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juni 2020 03:06 • Print artikel

Fernando Alonso jaagt alweer een aantal jaar op de Triple Crown of Motorsport. De Spanjaard won al de Grand Prix van Monaco en 24 uur van Le Mans en moet de Indianapolis 500 nog winnen om deze niet-officiële prijs in de wacht te slepen. Er is op dit moment ook nog een andere coureur die dicht tegen de kroon aan zit. Dat is Juan-Pablo Montoya. De Colombiaan won op zijn beurt ook al de Grand Prix van Monaco en de Indianapolis 500. Met een algemene overwinning in de 24 Uur van Le Mans, kan hij ook zomaar de tweede coureur naast Graham Hill zijn die de titel pakt.

Juan Pablo Montoya

De voormalig F1-coureur rijdt dit weekend de virtuele 24 uur van Le Mans, mocht hij deze wedstrijd winnen dan ziet hij dat echter niet als het voltooien van de Triple Crown. Een online race waarin ook mannen als Max Verstappen en Lando Norris deelnemen.

“Nee helemaal niet”, reageert Montoya tegenover het Engels Autosport als hem gevraagd wordt of hij denkt aan het behalen van de Triple Crown dit weekend. “Je kunt het niet vergelijken. Het is mooi dat ze zo’n ongelofelijke organisatie voor de 24 uur race met alles er op en er aan hebben gemaakt, maar ik kijk er niet naar als een kans om de triple crown te behalen.”

Toch geeft de oud-coureur van onder andere McLaren en Williams toe dat hij interesse heeft in een terugkeer naar de echte 24 uur van Le Mans. Op dit moment overweegt Penske een terugkeer naar de legendarische endurancerace in de hypercar klasse. Het zorgt er voor dat de Colombiaan een terugkeer om de race te winnen en de Triple Crown op zijn naam te schrijven niet uitsluit.

“Ik denk dat nu met de hybriden, met het nieuwe pakket, dat we een goede kans krijgen om daar te rijden. Het gaat veel plezier geven”, aldus Montoya. “Het zou gaaf zijn om naar Le Mans te gaan en voor de algemene overwinning te gaan. En geloof me, als dat het geval is, dan gaat de voorbereiding anders zijn in vergelijking met de virtuele Le Mans.” De coureur geeft toe dat hij dan ook echt voor de Triple Crown wil gaan, mocht hij in de topklasse kunnen uitkomen.

“Zou ik het willen winnen?”, zegt de voormalig F1-coureur over de Triple Crown. “Ja, maar ik zie het niet alles: ‘Oh, ik wil het echt, omdat Fernando het ook wil’. Ik denk dat het mooi is om het te proberen, omdat de 24 uur van Le Mans zo’n gaaf evenement is en het is een van die grote races waarin je wilt deelnemen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS