Formule 1

Juan Pablo Montoya in actie tijdens Indy 500 voor McLaren SP

Uitgegeven door B Kaligis • 13 januari 2022 15:50 • Print artikel

Het IndyCar team van McLaren SP heeft bevestigd dat oud Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya dit jaar terugkeert bij het team om de Indy 500 gaat rijden.

Montoya in actie tijdens Indy 500 voor McLaren SP

De 46-jarige Colombiaan wist ‘The Greatest Spectacle in Racing’ in 2000 en 2015 te winnen voor het team van Penske en voegt zich nu bij het team van McLaren om net als vorig jaar de Indianapolis 500 te rijden. Ook doet de Colombiaan mee aan de Grand Prix van Indianapolis, twee weken voordat de Indy 500 zal plaatsvinden.

Montoya wist zich vorig jaar als 24e te kwalificeren en eindigde op de negende positie, vijf plaatsen achter teamgenoot Patricio O’Ward. "Ik had vorig jaar een geweldige ervaring met het team en kijk ernaar uit om voort te bouwen op de vooruitgang die we in 2021 hebben geboekt", zo liet de zevenvoudig Grand Prix winnaar weten. Montoya denkt dat hij en het team een echte kans hebben om vooraan in het veld te strijden en misschien wel een overwinning.

O’Ward eindigde in 2021 op minder dan één seconde achter ‘spiderman’ Helio Castroneves die na zijn vierde overwinning op de Brickyard de hekken in klom.

McLaren Racing CEO, Zak Brown is blij met Montoya: “"Hij voegt ervaring toe die ons team echt ten goede komt, en geeft ons een andere coureur met het potentieel om te winnen wanneer hij in de auto stapt"

McLaren SP komt normaal gesproken met twee auto’s op de proppen, is van plan om vanaf 2023 drie auto’s te gebruiken in het NTT IndyCar kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS