Formule 1

Jos Verstappen ziet meer ontspannen Max: "De druk van het moeten is er wat vanaf, maar..."

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2022 04:02 • Print artikel

Na het veroveren van de wereldtitel in de Formule 1 is Max Verstappen wat relaxter geworden. Dat zegt zijn vader Jos in gesprek met De Telegraaf. Volgens Verstappen senior wil dat niet zeggen dat de Red Bull-coureur er niet alles aan doet om ook dit jaar weer wereldkampioen F1 te worden.

Max en Jos Verstappen

Jos Verstappen merkt nog een ander groot verschil met vorig seizoen. "Nu met Ferrari gaat het allemaal veel relaxter. Er is meer respect dan vorig jaar. Het is mooi dat er tussen de verschillende motoren, bijvoorbeeld die van ons en de Ferrari, geen enorme verschillen zitten. Dat betekent dat we niet naar een motor-Formule zitten te kijken. Als Ferrari z’n huiswerk goed gedaan heeft en een upgrade-pakket meebrengt, neem ik aan dat ze sneller zijn geworden. En ik ben dan benieuwd hoeveel precies."

Max Verstappen viel vroeg in het seizoen twee keer uit en staat daardoor nog 19 punten achter op Charles Leclerc. Jos over die twee DNF's: "Het lijkt dit jaar allemaal wat gevoeliger, het is nog niet honderd procent. Van die twee uitvalbeurten blijft Max natuurlijk ook last hebben, als je naar de punten kijkt."

"Max is aan de ene kant heel ontspannen en de druk van het moeten is er na die wereldtitel misschien wat vanaf, maar het is niet zo dat hij het nu allemaal wel gelooft. Allesbehalve zelfs. Dat laat hij met zijn resultaten dit jaar ook wel zien."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS