Formule 1

Jos Verstappen wist dat Pirelli de schuld zou geven aan puin: "Ze wijzen altijd de schuld af na..."

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juni 2021 10:03 • Print artikel

Max Verstappen voorspelde correct Pirelli's reactie op de bandenpech die hem de overwinning kostte in een enge high-speed klapband en daaropvolgende crash in Bakoe. Direct na het incident zei de enige bandenleverancier van de F1 dat het de oorzaak van de soortgelijke incidenten van de Red Bull-coureur en Lance Stroll zou onderzoeken. Verstappen zei meteen: "Ik weet al wat de uitkomst zal zijn, maar het is nog steeds moeilijk te accepteren. Het zal altijd iets te maken hebben met koolstofafval."

Jos_Verstappen GP Spanje
Jos Verstappen: "Puin op de baan is Pirelli's gebruikelijke excuus"

"Pirelli's gebruikelijke excuus"
Pirelli verklaarde in een latere verklaring na de race inderdaad dat "eerste observaties" aantonen dat de problemen werden veroorzaakt door "een externe factor". De Spaanse krant El Mundo merkte op dat het "Pirelli's gebruikelijke excuus" was, en Max’ vader Jos Verstappen was het ermee eens dat Pirelli "altijd" de schuld afwijst na soortgelijke incidenten, aldus grandpx.news. Pirelli's F1-baas Mario Isola vertelde verslaggevers echter dat er ook een "snee van 6 tot 7 cm aan de binnenkant van de wang van één van Lewis Hamilton's banden werd gevonden. Dat gezegd hebbende, gaf hij toe dat "deze dingen niet zouden mogen gebeuren en we kunnen de behoefte aan antwoorden begrijpen".

"We sluiten uit dat het slijtage was"
Verstappen is niet overtuigd van de puintheorie. "Als er echt al dit puin zou rondslingeren, had iemand het al eerder opgepikt", zei de Nederlander. "We rijden allemaal op hetzelfde circuit." Pirelli's F1-bandenbaas Mario Isola geeft toe dat Pirelli de komende dagen een diepgaand onderzoek moet doen. "We hebben een paar aanwijzingen van wat er is gebeurd, maar niets meer dan dat", zei hij. “Een exact resultaat kan alleen worden verkregen uit een onderzoek in ons laboratorium in Milaan. Maar we sluiten uit dat het slijtage was. Er zat nog genoeg rubber op de banden.”

Eind goed, al goed
De aanvankelijke woede van Max Verstappen werd getemperd toen hij hoorde - terwijl hij werd gecontroleerd in het medisch centrum - dat zijn kampioensrivaal Lewis Hamilton de late racefout maakte, waardoor hij ook buiten de punten viel. "Eind goed, al goed", meldde Red Bull's Dr. Helmut Marko aan ORF. "Het is gewoon jammer, want we zouden onze voorsprong drastisch hebben uitgebreid." Max Verstappen was het daarmee eens: “Mercedes is erg sterk op normale circuits, dus ik wilde het gat hier echt groter maken. Maar we zullen zien. We hebben twee zeer positieve weekenden gehad en de auto was erg sterk. Niemand heeft de kans gehad om het mij moeilijk te maken, dus dat zegt genoeg", voegde hij eraan toe.

Max_Verstappen_leidt_GP_Bakoe_2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS