Formule 1

Jos Verstappen vertrouwt Mercedes niet: "Ze doen iets wat niet mag"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2021 13:12 • Print artikel

De politiek in de Formule 1 is na het afwijzen van het Mercedes-protest nog niet voorbij. Red Bull heeft deze week al gedreigd met een protest richting de rivaal. Tijdens de Grand Prix van BraziliŽ was Lewis Hamilton ineens een klasse apart met een snelheidsverschil van 30 km/uur. Het team van Max Verstappen vermoedt dat de achtervleugel van Mercedes niet aan de regels voldoet. En bovendien is op beelden te zien dat Hamilton zijn stuur naar voren en naar achter beweegt. Iets wat we van vorig jaar kennen met het DAS-systeem, dat nu verboden is.

Lewis Hamilton


Jos Verstappen zet in een interview met De Telegraaf zijn vraagtekens bij het bewegen van het stuur. "Dat is echt geen slijtage, zoals ze bij Mercedes beweren. Daar geloof ik niets van. Ik ben heel benieuwd wat ze aan het doen zijn bij Mercedes. Zo'n enorm snelheidsverschil van de ene op de andere race, dat heb ik nog nooit in mijn leven meegemaakt. Ik vind echt dat de FIA daar heel goed naar moet gaan kijken, net als naar die achtervleugel. Een stuur is er om een bocht te maken naar links of naar rechts. Waarom zou een stuur bewegen van voor naar achter?"

Na afloop van de race in BraziliŽ kreeg Hamilton ook nog iets in zijn handen gedrukt van de fysio, waarna hij zijn cockpit in dook. "Officieel mag het niet, maar dat is juist het probleem. Op de beelden is toch te zien dat er iets aan de hand is. In BraziliŽ krijgt Hamilton iets in zijn handen gedrukt van zijn trainer en loopt hij daarna terug naar zijn auto en duikt in de cockpit. Alles bij elkaar is het gewoon raar. Max had geen schijn van kans."

"Het lijkt er voor mij heel sterk op dat ze iets doen wat niet mag. Dat hoort gewoon niet. Ik wil best verliezen, maar het moet wel op een eerlijke manier gaan. Natuurlijk ben ik bevreesd voor Mercedes. Max ziet het ook, maar hij zegt: 'het enige dat ik kan doen is zo hard mogelijk rijden'."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS