Formule 1

Jos Verstappen loopt podium in Spa Rally net mis: "Komend jaar gaan we absoluut door"

Uitgegeven door Bart • 5 december 2022 11:25 • Print artikel

Jos Verstappen lag in de Spa Rally lange tijd op koers voor de derde plaats op het podium. Een afgebroken steun in de dertiende klassement wierp de Limburger in de Citroën C3 Rally2 met startnummer 33 ver terug. Uiteindelijk finishte Verstappen samen met copiloot Renaud Jamoul op de 31e positie. De winst in de Spa Rally ging naar DG Sport Competition teamgenoot Stéphane Lefebvre die Grégoire Munster achter zich wist te houden.

Jos Verstappen


Verstappen legt in een reactie aan RaceXpress uit wat er in de proef van Charneux gebeurde. "Bij het aanremmen voor een haakse bocht direct aan het begin van de stage brak hij achter uit en raakten we iets waardoor een steun afbrak. Gelukkig hadden we die één bij ons zodat we het hebben kunnen repareren. We konden weer door, maar hebben natuurlijk wel veel tijd verloren. Het is leren en door."

"Tot dat moment lagen we op podiumkoers, maar we wisten dat de zondag de moeilijkste dag zou worden. Het is ontzettend smal en glad door de modder. Blijkbaar ging ik iets te hard op de rem, maar dat hoort er ook bij."

Verstappen kijkt positief terug op zijn eerste jaar in de rallysport. "We hebben dit jaar heel veel geleerd en op het einde van het jaar doe je net mee om het podium. De nummers 1 en 2 houd ik niet bij, maar dat is wereldniveau. Dat is ook wel gebleken, want ze hebben op het hoogste niveau gewonnen dit jaar. Als ik er nu al zo goed bijzit, hebben we het gewoon heel goed gedaan."

"Het is jammer dat we het niet af hebben kunnen maken met een derde plek, maar we hebben weer ontzettend veel geleerd. We zien dat de snelheid steeds beter wordt en de rally is gewoon waanzinnig. Je ziet het enthousiasme als we onderling over de stages praten. Ik ben zeer tevreden, dit smaakt naar meer en komend jaar gaan we absoluut door."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS