Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Jos Verstappen in actie op Circuit Zandvoort: "Het draait niet om mij, maar om Thierry"

Uitgegeven door Bart • 1 april 2021 10:45 • Print artikel

Jos Verstappen was woensdag actief op Circuit Zandvoort. De voormalig F1-coureur kwam zelf ook in actie. Bovendien reed hij sponsoren rond in de Porsche 911 GT3 Cup type 992, maar Jos had met name oog voor Thierry Vermeulen. Verstappen gaat de 18-jarige zoon van Raymond Vermeulen (manager Max Verstappen, red.) dit jaar coachen als hij voor het topteam van GP Elite uitkomt in de Porsche Carrera Cup Benelux. RaceXpress.nl was erbij op Zandvoort en sprak Verstappen.

Jos Verstappen door de kombochten van CM.com Circuit Zandvoort

"Voor mij was het de eerste keer in de nieuwe auto, dus we zijn nog wel een beetje op zoek naar de afstelling", zo zei Jos Verstappen na afloop van de testdag tegen RaceXpress.nl. "Helaas hebben we daar niet veel tijd voor gekregen, omdat we ook veel sponsoren hebben rondgereden over het circuit. Daar was het een ideale dag voor. Volgende week gaan we opnieuw testen en dan gaan we voor het serieuze werk."

Raymond en Thierry Vermeulen

Jos the Boss heeft inmiddels meer tijd om zelf te racen, nu hij Max Verstappen heeft afgeleverd in de Formule 1. "Maar het draait niet om mij, maar om Thierry. Ik ga hem coachen om te kijken of hij hogerop kan komen. Ik zal er niet iedere wedstrijd bij zijn, maar ik ga hem begeleiden in de weg daar naartoe. Hoe hij met de engineers moet overleggen, het rijden, het racen. De volgende test gaan we dat onder handen nemen."

Jos Verstappen in de rol van coach van Thierry Vermeulen


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS