Formule 1

Jos Verstappen enorm trots na 15e overwinning Max: "Dit ga je niet vaak meer meemaken"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2022 18:17 • Print artikel

Max Verstappen boekte zondag in Abu Dhabi zijn 15e overwinning van 2022. Het is een record in de Formule 1 dat eerder met 13 zeges werd gedeeld door Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Jos Verstappen was erbij op het Yas Marina Circuit en kon het feestje meevieren.

Jos en Max Verstappen


"Vijftien overwinningen, dat ga je niet vaak meer meemaken", reageerde Jos Verstappen bij Viaplay. "We moeten er gewoon echt van genieten. Hij heeft het fantastisch gedaan en je ziet gewoon dat hij heel sterk is. Hij weet wat hij moet doen met de banden, controleert het gewoon en heeft dan ook nog eens wat over aan het einde. Het was heel sterk dit seizoen en dat krijg je ook als je een goede auto hebt. Wij genieten er van."

Verstappen senior verwacht komend jaar geen herhaling van zetten. "Om eerlijk te zijn denk ik dat het volgend jaar wat dichter bij elkaar ligt allemaal. Dat is ook de bedoeling met deze regels, dus ik vind het niet erg. Dat leidt tot mooie gevechten op het circuit en een mooi WK tot aan het einde zou fantastisch zijn."

"Max is er nu wel een beetje klaar mee. Als je het kampioenschap binnen hebt, dan is de druk er af en is het minder spannend. Voor Max was het vooral belangrijk dat hij dat record verbrak met het aantal overwinningen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS