Formule 1

Jos Verstappen een snelle leerling: "Maar ik vind echt waar we nu staan, daar ben ik zeer... "

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 december 2022 05:29 • Print artikel

Hij is lekker op dreef! Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen heeft dit seizoen niet voor racecircuits gekozen en rijdt nu rallywedstrijden in Nederland en BelgiŽ. Met name het Belgian Rally Championship geniet zijn voorkeur. Verstappen Senior heeft de eerste dag van de 2022 Spa Rally in BelgiŽ op een knappe derde plaats afgesloten. De 50-jarige coureur trad in de CitroŽn C3 Rally2, geprepareerd door DG Sport Competition aan met copiloot Renaud Jamoul.

2022 Belgian Rally Championship ex F1 driver Jos Verstappen


ďHet was glad. Gladder dan we verwacht hadden, vanwege het vele zand op de wegen"gaf Jos aan op Verstappen.com. "We hebben wat veranderingen aan de auto aangebracht en de auto voelde beter aan. Het ging ook steeds beter, helemaal tijdens de tweede omloop. Het is de kunst om het dan vol te houden.Ē

De dag bestond uit vier verschillende proeven, te weten Stavelot-Coo, Spa, Chevron en Moulin Du Ruy. De eerste twee werden driemaal aangedaan en de andere twee twee keer. Daarmee werden er op zaterdag dus in totaal tien proeven afgerond.

Tijdens de eerste omloop noteerde verstappen de zevende, negende en tweemaal de derde tijd. Op dat moment stond de Nederlander vierde algemeen, op 58 seconden achter de leider Stťphane Lefebvre. In de tweede omloop ging het nog beter en wist Verstappen alle vier de stages als derde af te ronden waardoor hij een plekje steeg in het klassement. Een sterk optreden voor de ex-F1-coureur.

Tijdens de laatste twee proeven, die beide in het donker plaatsvonden, reed Verstappen de vijfde en wederom een knappe derde tijd. Daarmee blijft hij derde in het algemeen klassement, iets waar de Limburger erg mee in zijn nopjes is: ďLefebvre, en ook Munster, die hebben zoveel ervaring, die jongens hebben WK-wedstrijden gewonnen, die zijn veel te ver weg. Maar ik vind echt waar we nu staan, daar ben ik zeer tevreden mee, en hoop dat we dat kunnen volhouden. In het donker is voor mij wat moeilijker, maar het ging nu al weer wat beter dan daarnet. Ik ben zeer tevreden.Ē

De Spa Rally wordt zondag vervolgd. Dan staan er nog acht proeven op het programma in en om Spa.

Meer Rally-VIDEOS van Jos Verstappen:


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS