Karting • Chrono

Jordy van de Goor pakt glorieuze overwinning in Spa-Francorchamps: "We hebben goede zaken gedaan"

Uitgegeven door Bart • 3 mei 2022 09:18 • Print artikel

Jordy van de Goor heeft bij de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap 4-takt van Chrono Karting een glorieuze overwinning geboekt in de ID Engines Junior. De 14-jarige karter uit ’t Harde pakte op de kartbaan van Spa-Francorchamps pole position en kwam in alle drie de races als winnaar over de streep. De overstap naar de TD Racing Kart van Thierry Delré bevalt uitstekend.

Jordy van de Goor pakt glorieuze zege in Spa-Francorchamps

Jordy is bezig aan zijn derde seizoen in de ID Engines Junior, een klasse waarin alle motoren gelijkwaardig zijn. Het verschil wordt echt gemaakt door de rijder. “Ik vind het een leuke klasse. Het is competitief, leerzaam en je kunt veel met anderen battelen. Dit jaar rijden we met een nieuw chassis. Met de TD Racing Kart kunnen we veel meer aan de afstelling doen dan de kart waar we vorig jaar mee reden.”

Bij de eerste race op de Landsard in Eindhoven kon Jordy zijn potentieel nog niet omzetten in een goed resultaat. Na twee sterke races ging het mis in de laatste race. “Ik reed op de eerste plaats en toen viel mijn motor uit. Dat was enorm balen, want ook daar had ik op het podium kunnen staan.”

In Spa had Jordy tijdens de trainingen op vrijdag en zaterdag het goede gevoel nog niet helemaal te pakken. “We waren aan het zoeken naar de juiste afstelling. Ik had nooit verwacht dat ik op pole position zou staan. Vrijdag dacht ik nog dat het niet goed zou komen en nu heb ik drie races gewonnen. In de kwalificatie koos ik de slipstream van een van mijn concurrenten. Ik liet een klein gaatje vallen en reed er vervolgens naartoe. Ik vloog erlangs en pakte pole met bijna twee tienden verschil.”

Jordy zette pole position in de eerste race om in zijn eerste overwinning. “Ik heb van start tot finish aan de leiding gelegen, maar stond constant onder druk van de nummer 2. Hij bleef de hele race binnen een halve seconde achter me. De tweede race ging ook goed, al zakte ik in de tweede ronde naar de vierde plaats. Een treintje van drie kwam me voorbij. Ik heb er een ronde achter gezeten en toen heb ik de nummer 3 ingehaald. Een ronde later haalde ik de nummer 2 in en weer een ronde later pakte ik de koppositie. Die eerste plaats heb ik tot de finish vastgehouden.”

Ook in de derde race zakte Jordy vroeg in de race terug naar P4. “Ik ben er drie ronden achtergebleven en ben daarna weer naar de kop gereden. Ik kon een klein gaatje slaan, maar ze wisten tegen het einde van de race toch weer aan te sluiten. Door goed te verdedigen hebben ze me niet meer in kunnen halen. Drie keer eerste, daar ben ik echt heel blij mee. We hebben goede zaken voor het Nederlands kampioenschap gedaan. De punten die ik in Eindhoven heb verloren, heb ik nu weer teruggepakt. Het doel is dit jaar om kampioen te worden. Als alles goed blijft gaan, gaan we daar zeker voor. Ik hoor zeker tot de kanshebbers voor de Nederlandse titel.”

Jordy van de Goor NK Karting

Monteur en coach Lucas Vermaas genoot van het sterke rijden van Jordy. “In het begin was hij nog een beetje onrustig, maar Jordy heeft zich in korte tijd heel goed ontwikkeld. Hij weet beter de rust te bewaren en ook op P1 laat hij zien een stevig tempo te kunnen rijden. Hij is heel leergierig en pikt dingen snel op.”

Jordy van de Goor wil graag zijn ouders en zijn monteur Lucas Vermaas bedanken. Daarnaast dankt hij uiteraard zijn trouwe sponsoren:

Garage sneller Elburg
TBH Totaal Bouw ‘t Harde
AIC Harderwijk
Solanti Zonwering ’t Harde
Kokki’s Cafe ’t Harde
HJ’s Vintage ’t Harde
Kokki’s Zuiderzee Café Oldebroek
Comar Products
RAC Reclame Elburg
J. van Boven Auto’s
Garage Henk Koornberg Elburg

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS