Karting • GK4 Kartseries

Jordi Verhagen is het niet verleerd! Na twee jaar afwezigheid van P20 naar het podium in de schakelklasse van de GK4

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 november 2022 01:47 • Print artikel

Genk Na een afwezigheid van bijna twee jaar heeft Jordi Verhagen zijn klasse weer getoond bij de laatste ronde van de GK4 Kart Series. In de Open Schakel klasse reed de 24-jarige karter uit Uden ijzersterk naar de tweede positie. En dat nadat de rijder van OW Karting de finale vanaf de 20e positie had moeten aanvangen. In natte omstandigheden kwam zijn snelheid als regenrijder letterlijk bovendrijven.

Jordi Verhagen met team Ricardo Oude Weernink blij met podium

Samen met Ricardo Oude Weernink van OW Karting had Verhagen zijn Praga kart perfect geprepareerd voor de regenrace. Het ging perfect, ik zat lekker in een flow en het ging me makkelijk af. Mijn laatste wedstrijd was twee jaar geleden, mooi dat het nu meteen lukt. En dat vanaf de 20e startpositie, ik ben het nog niet verleerd. Ik heb er een jaar uitgelegen en ben nu helemaal hersteld. Het was een vermoeiende dag, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Samen met Ricardo ging het top, de kart was perfect en de motor ook. Alle credits naar OW Karting.

In de kwalificatie reed Verhagen met 53.312 de twaalfde tijd in een groot en sterk startveld van 25 rijders. Ik miste nog een beetje ritme en maakte ook een paar foutjes. Ik kwam een keer buiten de baan en daar was het zo vochtig dat het de volgende drie vier rondjes glibberen en glijden was. Ik kreeg toch weer wat grip, zodat ik toch nog de twaalfde tijd kon rijden. Zonder dat foutje had ik een veel betere tijd kunnen rijden.

In de eerste race verklootte ik de start, hij stond nog in zijn vrij. En bij de start van de tweede race liet ik hem afslaan. Zo moest ik in iedere race van achteren komen. Ik heb twee jaar geen wedstrijden gereden, maar uiteindelijk heb ik het allemaal goed kunnen maken.

Door de resultaten in de races moest Verhagen de finale vanaf P20 starten. Het was kleddernat en Jordi rook zijn kansen! Maar de weg naar het podium leek haast onmogelijk. Toch had de sympathieke Noord-Brabander snode plannen. In de eerste bocht kon hij direct tien plaatsen winnen, maar daar bleef het niet bij. De regenspecialist pursang pakte de ene na de andere concurrent en de waanzinnige inhaalrace eindigde uiteindelijk op een fraaie tweede plaats. De Udenaar reed met 1:10.624 veruit de snelste ronde van het veld. Winnaar Gil Mertens zat daar 7 tienden boven, maar die had al een veilige marge opgebouwd omdat Verhagen van achteren moest komen.

Jordi Verhagen

Mijn start was geweldig en ik kon meteen in de eerste bocht tien man pakken. De snelheid was echt heel goed en ik kon ze n voor n inhalen. Het ging zelfs zo goed dat ik ze buitenom in kon halen. Dat voelde echt geweldig, het voelde als winnen. Als de race een paar ronden langer had geduurd, had ik misschien ook de nummer 1 nog ingehaald. Ik was echt de snelste op de baan. Echt super, fantastisch!, aldus Verhagen na zijn geweldige inhaalslag.

Jordi Verhagen wil graag het team van OW Karting bedanken, teambaas Ricardo Oude Weernink en zijn ouders.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS