Formule 1

Johnny Herbert steunt Andretti-Cadillac: "Meer auto's is alleen maar goed"

Uitgegeven door Bart • 21 januari 2023 09:01 • Print artikel

Johnny Herbert snapt niet waarom de bestaande F1-teams tegen de komst van Andretti en Cadillac zouden zijn. De 58-jarige voormalig F1-coureur hoopt dat de Amerikaanse renstal in 2026 tot de Formule 1-grid toetreedt. Voorlopig is het niet duidelijk of het team van Michael Andretti de stap mag gaan maken.

Andretti Cadillac


"Ik snap niet waarom er een probleem is", zegt Herbert in een reactie aan het Duitse Motorsport Total. "Toen ik nog reed, stonden er 26 auto's aan de start en dat zag er geweldig uit. Ik hield ervan om met meer auto's te strijden. Het biedt ook kansen om meer coureurs op de grid te krijgen. Er zijn altijd verhalen dat teams hebberig zijn en de prijzenpot willen bewaken. Dat snap ik wel, maar voor de Formule 1 is het belangrijk om een team toe te voegen. Zeker als dat een Amerikaans team zou zijn."

Herbert onderstreept hoe groot het team van Andretti Motorsports is. "Als je van motorsport houdt, ken je Andretti. Als je nog nooit van ze gehoord hebt, zul je er nooit van horen als ze niet toegelaten worden tot de F1. Ik hoop dat ze mogen toetreden, want het zorgt alleen maar voor meer drama. Het zou mogelijk moeten zijn om meer auto's op de grid te zetten. Je hebt altijd de snelle en de langzame teams, dat zou geen issue moeten zijn. Meer auto's is alleen maar goed."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS