Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Joey Alders doet goede zaken met winst in Abu Dhabi en is nog steeds op koers voor stunt + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 januari 2020 05:08

Abu Dhabi - Tijdens de derde ronde van het F3 Asian Championship deed Joey Alders goede zaken op het Yas Marina circuit. De Nederlander, die tot nu toe de grote verrassing is, behaalde afgelopen vrijdag in de eerste race van het weekend al de vijfde plaats. Zaterdag won de BlackArts Racing coureur in de tweede race en nam in de derde race genoegen met P6. Zo zet de snelle autocoureur uit Anna-Paulowna zijn succesreeks door met goede papieren voor de titel met nog zes races te gaan. Joey gaat nog steeds aan de leiding.

F3 asia BlackArts Racing

Pechvogel was de W-Series wereldkampioene van 2019, Jamie Chadwick, die weliswaar de pole positie in handen had maar in de tweede race werd bestraft voor een valse start. In een hectische race met onder andere een safetycar situatie die veroorzaakt werd door Tatiana Calderon en Smith, viel Jack Doohan uit met een technisch mankement. In de slotfase van de race kwam Chadwick als eerste over de finishlijn. Alders, in 2019 kampioen in de Asia Formule Renault 2L, sloot de race af op P2 maar kreeg de zege toegewezen door de wedstrijdleiding wegens de valse start van Chadwick.

Race 3 werd gewonnen door Sebastian Fernandez, Jack Doohan nam P2 in bezit gevolgd door Nikita Mazepin. De start werd ontsierd door een rode vlag nadat Yu Kanamaru de vangrail raakte. Joey Alders deed wat hij kon maar meer dan P6 zat er niet in voor de Nederlander die toch een goed weekend beleefde en punten pakte. Alders kon zo de leiding handhaven met 173 punten voor rivaal Jack Doohan die met 125 punten 1 punt meer heeft dan Nikita Mazepin.

Joey Alders

"De start was ok", zei Alders, terugblikkend op de tweede race, waarin hij de volle buit aan punten voor zijn rekening nam. "Niet slecht maar ook niet goed. Ik kon net de derde plaats behouden. Toen kwam Sasahara voorbij net voor de safety car. Ik kon hem daarna terugpakken. Vanaf dat moment moest ik snelheid houden. Ik zag dat Doohan een probleem had, dat was jammer. Het vergroot mijn voorsprong in het kampioenschap maar dit is niet de manier waarop ik wil winnen. Ik zag aan het einde Sasahara achter mij en in het begin was die wat sneller, maar hij doet doet niet mee voor de punten dus verdedigde ik niet veel. Ik had mijn focus op de exits. Op het laatst had ik toch meer snelheid."