Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Joest Racing ziet kansen met Glickenhaus LMH-auto en gaat voor zege in de 24U van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2021 13:26

De motivatie bij Joest Racing is groot om, samen met Scuderia Cameron Glickenhaus, terug te keren in het FIA World Endurance Championship. Het Duitse team denkt zelfs dat een overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans tot de mogelijkheden behoort. In een officiële verklaring liet het team weten dat zij blij zijn om op het hoogste niveau van het endurance racen terug te keren. Joest Racing reed voor het laatst in Le Mans in 2016 met Audi in de LMP1-klasse en behaalde met het Duitse automerk maar liefst elf overwinningen. Daarnaast won het Duitse team vier keer met Porsche.

Glickenhaus Team Joest Racing Le Mans
Nu keert Joest Racing dus terug met de door Podium Advanced Technologies ontwikkelde auto. “Het aankondigen van het technische partnerschap met Podium Advanced Technologies binnen het SCG FIA WEC-raceprogramma is een fantastische start in 2021 voor Joest Racing”, zegt het hoofd van het project binnen Joest, Jan Lange, tegen Sportscar365. “Ieder teamlid is enorm gemotiveerd om deze inspanning tot een succes te maken. De samenwerking is nu al een tijdje aan de gang en ik moet zeggen dat het werken met het hoog competente en gemotiveerde team van Podium Advanced Technologies in Italië een genot is.”



“We zijn enorm blij over de terugkeer naar de 24 uur van Le Mans, wat toch wel ‘thuisgrond’ is voor Joest Racing en waar we in staat zijn geweest om herhaaldelijk de overall overwinning te pakken. Overwegende dat Glickenhaus twee indrukwekkende Le Mans Hypercars gaat inzetten, heb ik het gevoel dat het niet onrealistisch is dat de lijst van winnaars van de 24 uur van Le Mans mogelijk de naam ‘Glickenhaus’ gaat hebben na de volgende 2021-editie. Joest Racing gaat zijn uiterste best doen om zijn aandeel in dit partnerschap tot een succes te maken en het ultieme doel te realiseren: het winnen van de 24 Uur van Le Mans!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS