Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Job van Uitert wil schitteren tijdens 'thuisrace' op Spa-Franchorchamps: "Hun support op de juiste manier belonen"

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 september 2022 14:10 • Print artikel

Voor het vijfde raceweekend van de European Le Mans Series is Job van Uitert afgereisd naar het circuit Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. De 23-jarige coureur uit Dongen mag, samen met zijn teamgenoten van Panis Racing, een gooi doen naar hernieuwd succes in het Europese kampioenschap enduranceracen.

Job van Uitert

Dat het Van Uitert recentelijk voor de wind gaat, is een understatement. In de voorgaande vier wedstrijden van het ELMS-seizoen 2022 reed de Nederlandse coureur met zijn Franse collega’s Nico Jamin en Julien Canal liefst driemaal naar het ereschavot. Op het circuit Paul Ricard, de thuisrace van Jamin en Canal, reed het drietal naar een keurige derde plaats. In zowel Monza als Barcelona stond het trio zelfs nog een stapje hoger op het podium, namelijk op de tweede plek.

Voor Van Uitert's ‘thuisrace’ – de European Le Mans Series rijdt immers niet in Nederland – is het doel om wederom een trofee te verzamelen. Panis Racing is nog altijd in strijd met de kampioenschapsleiders van Prema Racing voor de algehele titel van het ELMS-seizoen 2022. De rijders van Panis Racing zijn er echter van overtuigd dat het geen optelsommetje wordt. Het ELMS-veld van dit seizoen is bijzonder competitief en het verschil tussen een podiumfinish en een klassering buiten de punten is minimaal.

Van Uitert houdt goede herinneringen over aan de race op het F1-circuit van Spa-Francorchamps. In diens eerste, LMP3-kampioenschapswinnende seizoen in de ELMS, finishte de Brabander als tweede op het Ardennencircuit. Sindsdien is de talentvolle twintiger elke ELMS-race die hij in België startte, binnen de top vijf gefinisht. Ook in het wereldkampioenschap enduranceracen, het WEC, stond Van Uitert al eens met een LMP2-bolide op het ereschavot in Spa-Francorchamps.

Job van Uitert

“Ik kan amper wachten om weer achter het stuur van de #65 bolide van Panis Racing te stappen”, laat Van Uitert voorafgaand aan het raceweekend in Spa-Francorchamps optekenen. “We zitten in een goede flow. Drie podiumplaatsen in vier races is een goede score, bovendien is onze kwalificatiepace ook steeds beter. Bij de laatste race in Barcelona mochten we immers vanaf poleposition vertrekken.”

“Er heerst een goede sfeer binnen het team. Het is een genot om met Nico en Julien samen te werken en iedereen, van coureurs tot engineers en monteurs, zet zijn beste beentje voor. De strijd vooraan is spannend en de onderlinge verschillen zijn klein, maar als wij de goede lijn voortzetten maken we zeker kans op een podiumplaats – en misschien wel iets meer dan dat.”
'
Job van Uitert

“Voor het raceweekend in Spa-Francorchamps komen veel familieleden, vrienden, persoonlijke en zakelijke kennissen op locatie naar mij kijken. Ik wil hun support op de juiste manier belonen, namelijk door mijn uiterste best te doen en een mooi resultaat over de streep te trekken. De ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig. Ik heb er zin in”, besluit Van Uitert strijdlustig.

Na vier van de zes wedstrijden bezet Van Uitert samen met collega’s Jamin en Canal de tweede plaats in de tussenstand om het ELMS-kampioenschap. Met 64 punten heeft het trio een achterstand van 21 punten op de leiders van Prema Racing. Er zijn nog vijftig punten te verdelen in het ELMS-kampioenschap van 2022, dat zondagochtend om 11.30 uur wordt hervat met de 4 uur van Spa-Francorchamps. De race is live te volgen via het YouTube-kanaal van de ELMS.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS