Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Job van Uitert maakt debuut in Amerika: "Het vergt een paar aanpassingen, maar je moet over dit soort dingen niet klagen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2020 20:03 • Print artikel

Job van Uitert staat aan de vooravond van zijn debuut in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De coureur gaat tijdens de Petit Le Mans in actie komen voor Tower Motorsport by Starworks. De Nederlander gaat rijden met Mikkel Jensen en John Farano in een Oreca 07 Gibson.

Job van Uitert applaus en bedankt Monza 2019 RX foto Peter Vader

“Het vergt een paar snelle aanpassingen, maar dat is oké”, aldus de 22-jarige Nederlander. “Je moet over dit soort dingen niet klagen, wanneer je een belletje krijgt om te racen in de Petit Le Mans. Ik kan Starworks Motorsport en vooral John Farano niet genoegd bedanken voor deze kans.”

Voor Van Uitert is het een vernieuwde samenwerking met Farano. Het tweetal reed al eerder met Rob Garofall in de ELMS LMP3. “Ik ben blij om weer met Job te racen”, reageert Farano. “We ontmoetten elkaar in 2018, toen hij nog een kersvers gezicht was. Hij was een erg jonge coureur afkomstig uit de formule-klasse, die net de stap gemaakt had naar de sportscars. Hij voelde zich als een vis in het water. Het was een seizoen om van te watertanden en ik ben blij om hem in het afgelopen seizoen te zien groeien in Europa. Om hem nu de kans te geven om in Amerika te racen, is een fantastisch gevoel en ik heb er enorm veel vertrouwen in dat we met Job en Mikkel Jensen een ideale line-up hebben om voor de LMP2-klasse overwinning te vechten in de aankomende Petit Le Mans race.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS