Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Job van Uitert mist Racing Team Nederland: "Een feest om voor het team uit te komen"

Uitgegeven door Bart • 12 april 2023 12:01

Door de persoonlijke problemen van Frits van Eerd komt Racing Team Nederland voorlopig niet meer in actie. Na het FIA WEC en het behalen van de titel in de LMP2 Pro-AM klasse stapte de gele bolide over naar de IMSA in Amerika, maar dit seizoen zien we Racing Team Nederland niet in actie. Tot teleurstelling van één van de coureurs Job van Uitert.

Racing Team Nederland


"Ik durf wel te zeggen dat weinig Nederlanders het even goed zouden doen in de auto als hij", zegt Van Uitert stellig in een interview met het AD. "Frits heeft altijd gezorgd dat hij de beste rijders naast zich had om het meeste eruit te halen. Zelf heeft hij ook hele grote stappen gemaakt. Hij kon goed meekomen met de bronzen rijders."

Van Uitert rijdt nu voor Panis Racing en kijkt met veel genoegen terug op zijn tijd bij Racing Team Nederland. "Dat was een feest, ja. Absoluut. Ik heb hele mooie dingen beleefd met het team. Een iconisch team in de Nederlandse autosport. Jammer dat het over is. Wie weet komt het ooit nog een keer. Ik heb nog regelmatig contact met Mark Koense en met Frits, maar meer in het kader van vriendschap. Niet onder het mom om nieuwe raceactiviteiten te starten. Ik mis de auto wel op de grid. Over een doorstart weet ik niks. Het is een gevoelig onderwerp. Ik denk niet dat dat heel snel gebeurt, nu Jumbo naar buiten heeft gebracht dat het stopt met alle sponsoring van en activiteiten in de motorsport, op Max Verstappen na. Racing Team Nederland staat en valt voorlopig met Frits."

Ze mogen de 24-jarige coureur altijd bellen bij een terugkeer. "Dan stap ik meteen in. Het team had technisch alles goed voor elkaar. Een heel sterke auto, een goede atmosfeer. Het klikte gewoon."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS