Karting • Karting Diversen

Jim Ringelberg als een raket uit de startblokken en pakt zege met straatlengte voorsprong!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2023 18:38

GENK - Na zijn eerdere twee overwinningen kwam zijn derde zege in de IAME Series Benelux niet echt onverwacht meer. Maar de blijdschap was er niet minder om voor karter Jim Ringelberg. De 39-jarige coureur uit Hoogvliet won zondag in Genk de Masters-klasse na een raketstart met grote voorsprong. Zo vergrootte hij zijn toch al riante marge in het kampioenschap.

Jim Ringelberg toont zich weer de echte racer met overwinning in Benelux kampioenschap


“Het is heel goed gegaan”, zei Jim met gevoel voor understatement. “Zelfs in de regen reed ik constant in de top vijf, dus dat is gewoon goed. Tijdens de kwalificatie werd ik vijfde. In de eerste race werd ik eerste met een goed gat. In de tweede race had ik een probleem met de rem waardoor ik vierde werd. En voor de finale hebben we alles weer goed gezet en ben ik weggereden van iedereen. En dat op mijn oude dag. Dat is gewoon heerlijk.”

Hoewel Jim uiteraard zelf achter het stuur zit, liet hij niet na zijn fabrieksteam TD Racing te bedanken. Want hij was er stellig van overtuigd dat hij zijn successen niet zonder het merk van Thierry Delré had kunnen behalen.

“Op basis van mijn ervaring hebben we mijn wensen in de kart kunnen stoppen. De kart ligt echt geweldig. Het is heel makkelijk rijden nu. Ik vind het heel fijn dat ik bij een team rijd waar ik, ondanks mijn leeftijd, mijn wensen kwijt kan, en dat me echt serieus neemt. Dat is in de kartsport echt wel uniek en heel fijn.”

Opvallend aan TD Racing is dat het nog een relatief jong en klein merk is dat grote successen behaalt tussen merken als Tony Kart. “Ja, dit is een mooi merk, maar met heel grote prestaties. Omdat we een teambaas hebben die goed naar je wensen luistert en met je meedenkt. In de regen, op een halfnatte en een droge baan kan ik een constante pace rijden en dat is echt heel goed.”

Voor Jim is dat voor een belangrijk deel de reden dat hij op zijn 39ste nog altijd zo fanatiek is. “Het team zorgt dat ik getriggerd word, ontwikkelingswerk. Testen, blijven rijden. Gewoon genieten van het spelletje. Dat blijf ik nog wel een tijdje doen, denk ik. Dit is echt heel fijn. Ik hoef niet heel de week van de zaak weg. Ik kom zondag aan en doe waar ik goed in ben. Gewoon lekker rijden.”

Dat is wel gelukt, getuige zijn uitslagen op de Belgische piste. En het goede nieuws voor Jim was dat hij over vier weken opnieuw in Genk mag racen, opnieuw in de IAME Benelux Series. “En dan ga ik proberen het ‘spelletje’ van vandaag te herhalen. Ik heb elke wedstrijd gewonnen. Met de heats erbij heb ik een keer een vierde en een derde plek gehaald, voor de rest alleen maar overwinningen. Voor het kampioenschap ziet het er na vandaag fijn uit.”

Hij moet dat ook koste wat kost kampioen worden dit jaar. “Ik word altijd tweede, op het NK, WK, maar dit jaar moet ik winnen. Als ik dan nog zo’n gat kan slaan, vind ik dat wel even lekker!”

Jim Ringelberg bedankt zijn team TD Racing, zijn monteurs, vrienden en Thierry Delré.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS