Formule 1

Jeroen Schothorst over ontstane commotie: ”Laat ik vooropstellen dat ik het fantastisch vind voor Nyck..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2023 18:10

Nyck de Vries, die in 2023 een volledig seizoen in de Formule 1 gaat racen bij AlphaTauri, leende in 2018 250.000 euro van het investeringsbedrijf van Jeroen Schothorst om zijn stoeltje veilig te stellen in de Formule 2. Daarbij sprak de coureur af dat hij drie procent rente per jaar zou gaan betalen en als hij uiterlijk in het seizoen 2022 een stoeltje in de F1 zou bemachtigen, dan zou De Vries de helft van zijn (variabele) inkomen moeten afstaan aan de vastgoed miljonair. Wanneer de Nederlandse coureur uiterlijk in het betreffende jaar 2022 geen stoeltje zou bemachtigen, dan zou de lening vervallen. Inmiddels staat het tweetal tegenover elkaar in de rechtbank. Volgens Schothorst, valt een rol als test- en reservecoureur ook onder de noemer van 'een stoeltje' in de koningsklasse autosport. De vastgoedmagnaat reageert nu op de ontstane commotie.

Nyck de Vries


”Laat ik vooropstellen dat ik het fantastisch vind voor Nyck dat hij succesvol is geworden als Formule 1-coureur”, zegt Schothorst over de situatie tegenover het AD. “We hebben in de carrière van De Vries geïnvesteerd op een cruciaal moment en toen niemand anders dat meer wilde doen. We verschillen nu van mening over de uitleg van de overeenkomst die we destijds met elkaar zijn aangegaan. Dat soort dingen gebeuren en daardoor ontkomen we er helaas niet aan de zaak aan de rechter voor te leggen.”

Tegenover de krant ontkent Schothorst dat hij de manager van De Vries wilde worden, zoals de advocaat van de 27-jarige beweerde. Op 3 februari doet de rechtbank schriftelijk uitspraak.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS