Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jeroen Bleekemolen naar podium op Autodromo Pergusa, waar zijn vader Michael Bleekemolen in 1978 de F3-race won!

Uitgegeven door Bart • 12 oktober 2020 05:17 • Print artikel

Jeroen Bleekemolen heeft dit weekend een tweede plaats veroverd in de Coppa Florio 12 uur van Sicilië. De 38-jarige coureur kwam in de Porsche 991-II Cup uit voor het team van Fulgenzi Racing. Bleekemolen deelde de auto met Pablo Otero, Giosué Rizzuto en Walter Palazzo op het Autodromo Pergusa, het circuit waar vader Michael Bleekemolen in 1978 de Formule 3-race had gewonnen. Vanwege de geluidsnormen werd de race opgesplitst in twee keer zes uur. Jeroen Bleekemolen nam twee maal de openingsstint voor zijn rekening en reed zaterdag ook de afsluitende stint.

Jeroen Bleekemolen


De 20e editie van de Coppa Florio werd gehouden, nadat de 24 Hours Series de race nieuw leven in heeft geblazen. "Het was een beetje een apart evenement, op een circuit waar normaal niet meer geracet wordt", vertelt Jeroen vanuit Italië. "Het is een circuit met veel historie en heel mooi om te rijden. Het is om een meer heen aangelegd met veel chicanes. We hebben een goede race gereden. Alleen hadden we de pech om drie lekke banden op te lopen. Dat heeft ons de meeste tijd gekost. We zaten niet ver achter de nummer één, dus we hadden de race ook zo maar kunnen winnen."

Jeroen Bleekemolen


Over Bleekemolens Race Planet:
Wanna drive? Alleen bij Bleekemolens Race Planet kun je zelf rijden over Circuit Zandvoort met Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsche’s, McLarens, Aston Martins, Mercedes-AMG’s, Formule RP1’s en nog veel meer spectaculaire droomauto’s. Of rij als een pro in de family entertainment centra in Amsterdam en Delft. Bleekemolens Race Planet heeft de meest toonaangevende kartbanen van Nederland en ver daarbuiten. Veel gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Welkom bij Bleekemolens Race Planet!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS