Karting • Chrono

Jenson de Leeuw komt sterk terug met winst in tweede NK-wedstrijd: "In Venray werd heel fair geracet"

Uitgegeven door Bart • 21 juli 2021 19:26 • Print artikel

Venray – Na een eerste NK-wedstrijd vol pech heeft Jenson de Leeuw zich ijzersterk hersteld tijdens het tweede weekend op Raceway Venray. De 15-jarige karter uit Zeewolde kwam in de drie races van de ID Engines Senior-klasse telkens als eerste over de finish en was logischerwijs winnaar van het dagklassement.

Jenson de Leeuw

Na afloop slaakte De Leeuw een zucht van opluchting. Het pechweekend in Strijen had er behoorlijk ingehakt en dat na een sterk voorseizoen. Hoofddoel is het Nederlands kampioenschap en daarin maakte De Leeuw een valse start. “In Strijen hadden we veel schade met onder meer een gescheurd chassis. Voor deze race in Venray hebben we een nieuwe kart opgebouwd en het ging eigenlijk gelijk goed in de trainingen.”

“Zaterdag moesten we nog wel wat dingen finetunen, want ik zat niet helemaal goed in mijn kart. Ik kon mijn handen niet goed kwijt op het stuur. Nadat we dat opgelost hadden, was ik direct de snelste op de baan. Zondag ging het super goed met de snelste tijd in de warm-up, pole position en winst in de drie races. Hier kunnen we echt tevreden over zijn. We gingen het weekend zonder echte verwachtingen in, omdat we niet wisten hoe het zou gaan lopen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.”

In de derde en laatste race stond De Leeuw behoorlijk onder druk van Stefan Buitelaar en Sam Calis. “We hebben dat goed kunnen managen met de bandenspanning. Daardoor konden we ze voorblijven, het gat was eigenlijk altijd wel meer dan een seconde. Dan hoef je niet echt aan verdedigen te denken. Bij de start moet je in bocht 1 het gat wel goed dichthouden. Het is een soort trechter. Het begint heel breed, maar na de eerste bocht is het smal. Daardoor kan er makkelijk iemand inhalen, maar dat is gelukkig niet gebeurd.”

Jenson de Leeuw

De Leeuw rijdt graag in Venray, waar de kartbaan middenin de oval ligt. “Het is echt een leuke en uitdagende baan. Er zijn best wel wat hobbels en de snelheid ligt hoog. Dat maakt het fysiek zwaar. Ik ben nog jong en niet zo sterk als al die andere jongens, maar daardoor is het wel een extra leuke uitdaging. In Strijen werd agressief gereden. Dat is besproken en hier in Venray werd heel fair geracet. Daar mogen we blij mee zijn. Er was een stuk minder pech en schade. Dat gold niet alleen voor mij, maar voor iedereen.”

Door de driedubbele zege doet De Leeuw weer goed mee in het NK. “Ik blijf hard mijn best doen en hoop dit weekend in de rest van het seizoen te kunnen herhalen. We hebben laten zien dat we ons na Strijen niet gek hebben laten maken en hebben een mentale tik uitgedeeld. Dit hebben we vantevoren nog besproken binnen het team, vooral met Sjoerd en Ricardo Romkema. We hadden de bandenspanning en de setup perfect voor elkaar. Dat was dit weekend één van de sleutels tot succes.”

Jenson de Leeuw wil via deze weg zijn sponsoren bedanken en dat zijn:
Cafetaria Twilight
A27 Expo Tapijt
Kartcentrum Lelystad
Holland Reklame en Standbouw
De Weerdt Tentenverhuur
Deko Sign
Pascal Fysio
AV Bouwkunde
Dome Simulators
Mitra Zeewolde
Toine Works
Rijvaardigheidscentrum Lelystad
Media Supply
De Leeuw Event Support
Wine 4friends
Hessel en Aletta
Tapas het Oosten Zeewolde

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS