Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jenson Button voegt zich bij Lewis Hamilton en Nico Rosberg + LIVERY Auto

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 26 januari 2021 06:23 • Print artikel

Extreme E verwelkomde maandag zijn derde Formule 1-wereldkampioen in de serie, in de vorm van Jenson Button. De Brit zal niet alleen eigenaar zijn van een team - JBXE - maar ook één van de twee coureurs van het team zijn. Het is ongetwijfeld de grootste zet van Button sinds hij de Formule 1 in 2017 verliet, zijn deelname aan Extreme E betekent zijn laatste project in de autosport. In de afgelopen drie jaar heeft hij met succes deelgenomen in meerdere, andere disciplines en kampioenschappen dan de Formule 1, waaronder het FIA World Endurance Championship, de 24 uur van Le Mans, British GT en de Japanse Super GT, welk kampioenschap hij in 2018 won met Team Kunimitsu. Hij was altijd al een coureur die graag verschillende race-uitdagingen wilde verkennen. Button voor het eerst zelf offroad racen meegemaakt in 2019, tijdens zijn deelname aan de Baja 1000, één van de meest slopende rally’s aller tijden, waar deelnemers het tegen elkaar opnemen in de ruige en extreme terreinomstandigheden van het schiereiland Baja California.

Jenson Button Extreme E JBXE


In de Extreme E zullen vanaf april 2021 elektrische SUV's over de hele wereld concurreren in extreme omgevingen, die al zijn beschadigd of beïnvloed door klimaat- en milieuproblemen. De wereldwijde reis van vijf rally’s belicht de impact van klimaatverandering en de menselijke tussenkomst op enkele van de meest afgelegen locaties ter wereld en bevordert de acceptatie van elektrische voertuigen in de zoektocht naar een koolstofarme toekomst voor de planeet.

Jenson Button Extreme E JBXE

Jenson Button, oprichter van JBXE, zei: "JBXE heeft lang op zich laten wachten en ik ben zowel verheugd als trots om zijn formatie en deelname aan het inaugurele Extreme E-kampioenschap aan te kondigen. Ik heb een paar jaar geleden de offroad-bug gereden en dat heeft ertoe geleid dat ik mijn eigen team heb ingeschreven voor een paar rally’s, waaronder de Mint 400 en zelfs de Baja 1000. Ik vond het hele initiatief absoluut geweldig! Het was rond dezelfde tijd dat ik voor het eerst hoorde over de plannen voor Extreme E en die ik met grote interesse heb gevolgd. Wat Alejandro Agag, Ali Russell en het team hebben weten te creëren is ronduit ongelooflijk, en dankzij hen en onze partners Apater Capital en Pipt kunnen we er nu deel van uitmaken.”

“Op het circuit ben ik verheugd te kunnen zeggen dat er een aantal tegenstanders van wereldklasse zijn om wiel-aan-wiel mee te rijden en Extreme E is een wereldprimeur die echte gelijkheid pretendeert tussen mannelijke en vrouwelijke coureurs, zowel als teamgenoten als als tegenstanders op het circuit." Het eerste seizoen van Extreme E gaat van start in Saoedi-Arabië van 3-4 april 2021. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS