Formule 1

Jenson Button is overtuigd dat Hamilton zal terugkeren om 'meest gedecoreerde coureur in de F1' te worden

Uitgegeven door Peter Vader • 27 januari 2022 06:02

Jenson Button twijfelt er niet aan dat medekampioen Lewis Hamilton dit seizoen 2022 terugkeert naar de F1, met als doel om de meest gekroonde coureur in de geschiedenis van de F1-sport te worden. Button was de laatste persoon die Hamilton interviewde, direct na de sensationele afsluiting van de laatste race van vorig seizoen in Abu Dhabi, waar Max Verstappen de WK-titel wegkaapte voor de neus van de Brit. Sindsdien zwijgt een gedesillusioneerde Hamilton, wat speculaties aanwakkert over de vraag of hij zal terugkeren naast nieuwe teamgenoot George Russell bij Mercedes of dat hij ermee ophoudt. Button is er echter van overtuigd dat zijn voormalige McLaren -teamgenoot niet zal weglopen.

Lewis_Hamilton_en_Jenson_Button
Lewis Hamilton en Jenson Button: ex teamgenoten en ex wereldkampioen!

“Hij wil die achtste titel winnen”
In het Britse televisieprogramma 'Good Morning Britain' zei Button: "Ik weet wel dat ik de enige persoon was die Lewis na de laatste race interviewde. Ik bedoel, de hele wereld heeft dat interview gehoord, dus ik heb nu niet de inside scoop, maar ik hoop echt dat hij zal racen en ik denk ook dat hij weer zal racen. Hij wil die achtste titel winnen om de meest gedecoreerde F1-coureur in de geschiedenis te zijn. Hij zal dat doen. Ik denk het echt."

Op de top van een golf
Wat Hamilton ook beslist, Button heeft het gevoel dat de F1 momenteel op de top van een golf zit als gevolg van een opmerkelijk laatste seizoen die tot de laatste ronde van de laatste Grand Prix doorliep. Ook al blijven er vraagtekens hangen over hoe dat tot stand is gekomen. Maar nu de sport dit jaar een nieuw tijdperk inluidt met nieuwe aerodynamische voorschriften, kijkt de wereldkampioen van 2009 uit naar wat hij verwacht dat opnieuw een spannend seizoen lijkt te worden.

Het draait om...
"Het was een controversieel einde van het seizoen, maar ik denk dat je naar het seizoen als geheel moet kijken", voegde Button eraan toe. "F1 bevindt zich op een geweldige plek, twee fantastische coureurs die er elk weekend voor gaan. Ik denk dat iedereen enthousiast is over het nieuwe seizoen, de nieuwe regelgeving en het draait allemaal om de ontwikkeling van deze auto's door het jaar heen."

Kijk bijna 2 minuten naar de video van 'gurujpf66' uit 2010 over Jenson Button versus Lewis Hamilton:


Lewis_Hamilton_Union_Jack



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS