Formule 1

Jenson Button begrijpt Ferrari niet: "Hij is een ongelofelijk goede coureur, die wat fouten maakt, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2020 14:02 • Print artikel

Gedurende de periode dat de Formule 1 stillag, maakten Ferrari en Sebastian Vettel bekend dat ze uit elkaar zouden gaan. Ze zouden het niet eens kunnen worden over de termijn van het contract en over het salaris. In Oostenrijk maakte Vettel bekend dat hij zelfs helemaal geen aanbod kreeg, wat door de Scuderia werd bevestigd. Jenson Button begrijpt het excuus van Ferrari niet.

Sebastian Vettel F1 Ferrari

“Het is een raar excuus, zo maar tijdens de pandemie, omdat ze hem gewoon de pas hebben afgesneden en zeiden: 'Je diensten zijn volgend jaar niet meer nodig’”, aldus Jenson Button tegen Sky Sports F1. “We praten wel over een viervoudig wereldkampioen en hij heeft afgelopen jaren races gewonnen voor Ferrari. Mijn persoonlijke mening is dat hij vorig jaar behoorlijk goed werk leverde. Hij maakte wel een paar fouten, die een wereldkampioen normaal gesproken niet maakt.”

“Je kunt zeggen dat hij op sommige momenten zijn werk beter had moeten doen, maar ja, wie het weet mag het zeggen. Hij is een ongelofelijk goede coureur die wat fouten maakte, die hij vorig jaar misschien niet had hoeven maken. Maar hij was niet de enige, zijn teamgenoot maakte ook wat fouten die hij niet had moeten maken. Het lijkt erg raar om zo snel te beslissen, nog voordat het seizoen eigenlijk al gestart is en ze ook de auto voor 2021 nog niet gereden hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS