Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Jenson Button: "Als er geen Covid19 was geweest had ik Indycar gereden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2021 18:31 • Print artikel

Jenson Button heeft gezegd dat hij in de NTT Indy Car Series zou gaan racen voordat de mondiale coronacrisis de plannen voor dit avontuur verstoorde.

Jenson Button Indy Car:

Een toen nog niet bevestigd bericht wees op testen van Button in de eerste helft van 2020 met het team - dat McLaren voor het seizoen 2020 had ingekocht - en Button zou nu hebben gezegd dat hij dit jaar tijdens de roadcourse wedstrijden van de NTT Indy Car Series zou gaan rijden. In een gesprek met het Britse weekblad Motorsport News zei Button: "Er was een mogelijkheid dat ik 2021 in de Indycar zou gaan racen maar dit ging niet door vanwege Covid-19."

"Ik zou een paar tests doen met McLaren. De eerste kon ik niet doen vanwege Covid19 en de tweede viel net tussen de beide Oostenrijkse Formule 1 Grands Prix."

"Dus ik heb dat gemist, wat natuurlijk jammer is, want het doel was om de stratencircuits te doen, ovals zou ik niet doen maar het gebeurde gewoonweg niet. Als er geen Covid19 zou zijn geweest dan was dit waarschijnlijk gebeurd, maar ik denk dat meer mensen dit kunnen zeggen." Het team van McLaren moet nog reageren op de vraag of er dit jaar nog een test in zit voor Button.

Het team zal naast Patricio O'Ward en Felix Rosenqvist een derde auto inzetten in tenminste één race in 2021, waarbij Juan Pablo Montoya meedoet aan de Indy 500./Door Pascal Wekema

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS