Formule 1

Jenson Button dringt aan op 'volgende race' deadline Sergio Perez bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2024 10:01

Jenson Button is van mening dat als Sergio Perez niet goed scoort tijdens de 'volgende race', de GP van Hongarije, Red Bull hem uit de auto moet halen.

Sergio Pérez en Christian Horner F1


Hoewel Red Bull Perez na de Grand Prix van Monaco een nieuwe tweejarige verlenging heeft gegeven, staat zijn toekomst bij het team op het spel door geruchten dat Red Bull een coureurswissel zou kunnen overwegen in de zomerstop.

Bronnen dicht bij de situatie geven aan dat teambaas Christian Horner blij is met de recente verbeteringen van Daniel Ricciardo, en dat clausules in zowel het contract van Ricciardo als dat van Perez een rijdersruil mogelijk maken. Mocht dat gebeuren, dan komt Perez waarschijnlijk beschikbaar voor de rijdersmarkt voor 2025.

Red Bull zou wachten op de zomerstop na de Grand Prix van België om de knoop door te hakken, maar Button vindt dat ze het na Hongarije al moeten doen als Perez niet presteert.

"Het is een enorm, enorm probleem", vertelde de wereldkampioen van 2009 aan Sky F1. "Silverstone was een verschrikkelijk weekend. In sommige opzichten was het ook ongelukkig. Dit gebeurt niet elk raceweekend, maar dat McLaren ze zoveel punten afhandig maakt, is een groot probleem. Hij moet op zijn minst wat punten scoren. Zelfs als hij niet direct achter Max zit. Ze kunnen dit niet eeuwig laten duren."

"Als hij in de volgende race weer geen punten scoort, moeten ze hem uit de auto halen en iemand anders erin zetten. Het is moeilijk, ik weet dat het geen fijn gevoel is voor een coureur, het is verschrikkelijk, maar voor Red Bull is het kampioenschap belangrijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS