Karting • Karting Diversen

Jens Treur heeft focus op naderend DKM: podium NK en verdienstelijk WSK-optreden geeft vertrouwen

Uitgegeven door Bart • 9 maart 2022 14:30 • Print artikel

Jens Treur heeft een druk kartseizoen voor de boeg. We blikken vooruit met de razendsnelle karter uit Kockengen, die zich flink in de kijker reed tijdens de onlangs verreden WSK in Lonato, waar alle wereldtoppers aanwezig waren. De focus van Jens ligt het komende seizoen op de Deutschen Kart-Meisterschaft (DKM), dat begin april de aftrap heeft in Kerpen. Een baan waar hij vorig jaar ook al goed onderweg was. Ook neemt Treur met zijn PDB Racing nog deel aan een aantal WSK-races.

Jens Treur


De rijder van het PdB Racing Team wist zich onlangs op het South Garda Karting Circuit in Lonato erg knap bij de eerste twintig te rijden in het uiterst competitieve startveld van de WSK van meer dan 90 man. Bovendien liet hij zijn snelheid zien tijdens de start van het NK IAME-seizoen getuige zijn podium in de X30 Junior-klasse. De 14-jarige karter uit Kockengen staat voor een zeer interessant kartjaar. Naast het Nederlands kampioenschap zal Treur ook te bewonderen zijn bij de sterk bezette WSK en DKM. “Het liefst wil ik ieder weekend racen.”

“In Lonato reed ik in de finale in de top 20. Dat ging heel goed, Ik haalde in de finale P18. Ik had best een goede start en klom op naar P11, daarna viel ik nog iets terug, maar het was een goed weekend. Heel leuk om in de WSK te rijden, heel anders dan de wedstrijden van het NK. Ze rijden daar veel agressiever en je mag ook wat meer. Het is een veel hoger niveau en dat maakt het leuk. In mijn klasse deden er 90 karters mee, het was mijn doel om de finale te halen. De beste 36 plaatsen zich voor de finale. Dus het was best een opluchting toen ik me plaatste voor de finale. Nu wil ik proberen om een keer de volgende stap te zetten en nog verder naar voren proberen te komen."

Jens Treur

Jens is pas 14 jaar, maar kart al bijna zijn hele leven. “Volgens mij was ik 6 jaar oud toen mijn vader voor de hobby een kart kocht. Dat wilde ik ook wel proberen. Mijn eerste keer was op de kartbaan in Lelystad en ik vond het meteen heel leuk. Zo zijn we steeds meer races gaan rijden tot we uiteindelijk bij het Nederlands kampioenschap uitkwamen. Vanuit de Mini zijn we doorgestoten naar de OK-Junior.”

We blikken nog even terug op de afgelopen NK's van de IAME op Eindhoven. Bij het tweede NK was hij snel maar kende hij wat tegenslag en bij het eerste NK kon hij de gang naar het podium maken. “Het was super spannend. We konden snel met zijn tweeën een gat slaan naar de rest”, blikte hij terug. “Helaas kon ik er niet meer voorbijkomen, maar tweede was een mooi resultaat. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Het is lekker om het seizoen met een beker te starten.”

Het is de vraag of Jens dit jaar alle wedstrijden in Nederland kan rijden. Namens het PdB Racing Team strijdt hij dit seizoen in de Italiaanse WSK en de Duitse DKM. “Ik ga het hele seizoen van de DKM rijden en we gaan veel races in Italië rijden, waaronder de WSK. Ik heb al ervaring in de WSK uit mijn tijd in de Mini. Het is gaaf om in dat kampioenschap te rijden.”

Het internationale team van PdB wordt geleid door Willemjan Keijzer die Jens al goed kent van zijn tijd vorig jaar bij het team van KSM. “Ik kende Willemjan al voordat ik bij KSM ging rijden. Het is heel fijn om met hem te werken.”

Jens Treur wil graag zijn vaderen moeder bedanken, zijn sponsoren, Willemjan Keijzer en ook Nick en Peter de Bruijn van het PdB Racing Team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS