Formule 1

Jean Todt in zijn nopjes met komst Ferrari: "Ik kijk uit naar dit legendarische merk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 februari 2021 19:40 • Print artikel

Ferrari komt in 2023 naar de Le Mans Hypercar-klasse van het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. Daarin gaat het Italiaanse merk het opnemen tegen fabrikanten als Toyota, Peugeot, Audi en Porsche. Na een wat lastige start, lijkt de klasse nu echt van de grond te komen. Het stelt FIA-president Jean Todt en ACO-president Pierre Fillon tevreden.

Ferrari

“Met de aankondiging van Ferrari’s toewijding aan het FIA World Endurance Championship met een Le Mans Hypercar-inschrijving vanaf 2023, is fantastisch nieuws voor de FIA, de ACO en de grotere wereld van de motorsport”, aldus Todt. “Ik geloof in het concept van straat relevante hypercars die deelnemen in de FIA WEC en de 24 uur van Le Mans. Ik kijk uit naar dit legendarische merk die dit ambitieuze project op zich neemt.’

Ook de ACO is blij met de komst van Ferrari naar de nieuwe LMH-klasse. “Het is een mooie dag voor het endurance racen, Ferrari komt terug naar het topniveau bij de 24 uur van Le Mans en de FIA World Endurance Championship”, vertelt Fillon. “Het hypercar-veld belooft wat epische gevechten. Naast Ferrari, in 2023, zijn er al veel fabrikanten die zich bij ons gevoegd hebben om alle stoppen er uit te trekken om te winnen in het honderdjarig bestaan. Dit is fantastisch nieuws voor een discipline waar de regels een solide basis vormen om te bouwen aan een mooie toekomst.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS