Formule 1

Jean Alesi: "Onder normale omstandigheden zal Mercedes dit jaar geen race meer winnen"

Uitgegeven door Bart • 16 augustus 2022 04:04 • Print artikel

Mercedes begon dramatisch aan het seizoen, maar heeft de W13 gedurende het seizoen goed ontwikkeld. Bij de laatste race voor de zomerbreak in Hongarije pakte George Russell pole positie en stonden Russell en Lewis Hamilton naast winnaar Max Verstappen op het podium. Mercedes stond al vaak op het podium dit seizoen, maar een overwinning was er nog niet. Oud-coureur Jean Alesi denkt niet dat die zege er dit jaar nog gaat komen. Althans, niet onder normale omstandigheden.

Russell Hamilton


"Het is makkelijk om te zeggen, maar iedereen was geschokt door hun start van het seizoen", aldus Alesi in gesprek met Give Me Sport. "Toen ze hun auto presenteerden in Bahrein dacht iedereen dat ze iets heel speciaals hadden ontworpen en weer ontastbaar zouden zijn. Maar ze merkten al snel dat hun auto nergens was. Het was beschamend om te zien dat een zevenvoudig wereldkampioen als Lewis in zo'n auto moest rijden."

Alesi zag wel de verbetering gedurende het seizoen. "Lewis heeft het nog steeds in zich om de auto beter te maken. Dat was indrukwekkend om te zien. In Hongarije was het fantastisch dat George pole position pakte en Lewis voor de koppositie streed."

Toch ziet Alesi een overwinning niet zo snel gebeuren. "Als een auto met problemen is geboren, wordt het lastig om hem te repareren. Je kunt een compromis sluiten, maar compromissen werken niet in de Formule 1. Dus ik denk niet dat ze dit jaar onder normale omstandigheden nog een race gaan winnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS