Karting • Karting Diversen

Jason Bralić; met perfecte dagscore naar de titel! "Kampioen worden is het mooiste wat er is!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2020 01:33 • Print artikel

STRIJEN – Het zat er natuurlijk al een beetje aan te komen, maar toen Jason Bralić zondag met de dagzege en alle drie de racewinsten aan de haal ging, kon het niet meer mis. De tienjarige karter uit Maasland werd clubkampioen in Strijen in de Mini Parilla-klasse. En dat werd natuurlijk gevierd met een mooie fles kinderchampagne en een heel fraaie beker.

Jason Bralić

“Ja, ik ben blij. Kampioen worden is het mooiste wat er is”, verzuchtte Jason, die bezig is aan zijn tweede jaar als wedstrijdrijder. “Het is voor mij de eerste keer dat ik kampioen word. Dat voelt goed. Als je kampioen wordt, dan ben je nog veel blijer dan wanneer je een race wint.”

En hoe dat laatste voelt, wist hij maar al te goed. Het clubkampioenschap in Strijen bestaat uit vier weekeindes van drie races. In drie van die vier weekeindes won hij het dagklassement. Er bestond dan ook geen twijfel wie dit seizoen de beste was in de traditioneel sterk bezette Mini Parilla-klasse. “In de eerste ronde van het kampioenschap had ik pech, toen reed iemand over me heen. De tweede ronde ging heel goed, de derde ronde ging ook wel goed. En nu weer.”

Toch had de beloftevolle rijder van het PdB Racing Team in de slotrace van het kampioenschap nog wel behoorlijk moeten knokken. “De race net ging wel goed, maar ik kwam niet zo goed van de rest weg. Ik verdedigde veel, waardoor de jongens achter de nummer twee dichterbij kwamen. Dat was wel moeilijk. Het maakt het extra mooi dat ik die race toch gewonnen heb.”

De reden waarom hij dit seizoen zo sterk is, zit hem voor een deel in de arbeid die hij in zijn sport steekt, wist Jason. “Ik train veel. En ik probeer altijd netjes te rijden en rustig te blijven. Peter en Nick de Bruijn hebben me dat geleerd. En mijn vader en Wijnand Dorrestijn.”

Jason Bralić

Nu het clubkampioenschap in Strijen tot een fraai slot is gekomen, wacht Jason nog wedstrijden in het Nederlands kampioenschap, het Benelux-kampioenschap en het Europees kampioenschap. Een mooi programma dus. De volgende race is de tweede ronde van de Benelux-titelstrijd in Mariembourg. Jason keek er reikhalzend naar uit. “Ik verwacht dat het er goed zal gaan. De vorige keer met het NK heb ik daar nog gewonnen. Het Benelux-kampioenschap is wel erg sterk bezet. Dat is nog wel een stukje moeilijker dan het clubkampioenschap.”

Volgens zijn teambaas Peter de Bruijn heeft Jason het in zich om ook op dat niveau uitstekend te scoren. “We besteden er heel veel tijd en aandacht aan hem. Vorig jaar zagen we al dat het echt de goede kant opging”, aldus de voormalig wereldkampioen karten. “Het is sowieso knap om kampioen te worden. De achterban en de familie zijn belangrijk. Het is veel trainen en veel leren. Dat heeft hij goed gedaan.”

Jason wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kinderopvang en kinderdagverblijf Djoy. Hij zoekt nog sponsors die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top.

Jason Bralić bedankt zijn vader en moeder, het hele PdB Racing Team en Nick en Peter de Bruijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS