Karting • GK4 Kartseries

Jason Bralić voltooit trilogie in Mariembourg en wint WK-ticket! "Supergaaf dat ik naar het WK in Adria mag"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2021 09:46 • Print artikel

MARIEMBOURG – Echt onverwacht kun je het niet meer noemen, Jason Bralić die een wedstrijd wint. Maar de tienjarige karter uit Maasland deed het toch maar weer! In de Mini Parilla-klasse won hij de eerste race van de KNAF Cup, het Nederlands kampioenschap voor IAME-rijders. Het was alweer zijn zesde dagzege van het seizoen. En die overwinning leverde hem het door hem zo felbegeerde ticket voor het WK in Italië op.

Jason Bralić met vader Zlatco en Beau Heijmans

Vorig jaar liet hij met een handvol overwinningen al zien dat hij erg sterk is. Dit seizoen zet het talent van het PdB Racing Team die trend dus overtuigend voort. Na overwinningen in het clubkampioenschap van Strijen, het IAME Benelux-kampioenschap en in de GK4 Kart Series, pakte hij zaterdag op het circuit van Mariembourg dus ook de dagzege in het NK.

“Dit voelt erg goed”, was de logische reactie van Jason, die er overigens wel behoorlijk voor had moeten knokken. “Ja, het was soms moeilijk.” In de finale bijvoorbeeld reed hij weg met Mick Blankespoor en moest hij echt knokken voor de overwinning. Het verschil bleef de hele race uiterst miniem. “Ik dacht: ik wil zo snel mogelijk wegrijden voordat-ie me inhaalt. Zo ben ik op kop gebleven. Ik was wel opgelucht toen ik over de finish kwam.”

Met zijn winst in de finale had hij zijn trilogie voltooid: winst in alle drie de races. Jason had alles gegeven. “In de eerste race kon ik maar net eerste worden. Toen zaten een paar rijder heel dicht achter me. In de tweede race sloeg ik een klein gaatje en toen won ik hem ook.”

Zijn dagzege in Mariembourg betekende dat Jason een WK-ticket had gewonnen, één van zijn grote doelen voor dit seizoen. De snelle Zuid-Hollander was er maar wat blij mee. “Supergaaf dat ik nu naar het WK in Adria mag. Het wordt mijn eerste WK. Ik ken de baan daar nog niet. Ik ben heel benieuwd.”

Jason Bralic

Uiteraard deelde Jasons vader Zlatko in de vreugde. “Het was spannend, drie races lang, maar uiteindelijk dus naar het WK. Daar willen we ons graag laten zien”, zei hij enthousiast. “Adria is een nieuwe baan voor hem, maar we gaan er flink op oefenen.”

En dus zal Jason later dit seizoen een keer gaan trainen in Italië om de baan te leren kennen. Zlatko: “We gaan er een paar keer naartoe, ook voor het WSK. Dat stond al in de planning. Het is goed voor zijn ervaring.” Bovendien is Jason absoluut in de winning mood en dat helpt bij wedstrijden op het hoogste niveau. “Ja, zes overwinningen al dit seizoen. Ik ben absoluut tevreden.”

Drie daarvan won Jason Bralić op het circuit van Mariembourg. Eén keer in het Benelux-kampioenschap, één keer in het GK4-kampioenschap en nu dus ook één keer in het NK. Hoe het kon dat hij op de Zuid-Belgische piste zo succesvol is? Jason wist het niet precies. “Maar ik rijd hier heel graag. Ik train hier heel veel en ik heb een heel goede kart van Nick en Peter de Bruijn.”

Jason wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Kinderopvang en kinderdagverblijf Djoy. Hij zoekt nog sponsors die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top.

Jason Bralić bedankt zijn vader en moeder, het hele PdB Racing Team en Nick en Peter de Bruijn en Beau Heijmans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS