Karting • Chrono

Jason Duijvestijn mist training door ziekte, dag later wint hij NK-race: "Het zat heel dicht bij elkaar"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2023 09:31

Kerpen – Jason Duijvestijn heeft dit weekend toegeslagen in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. Op de Erftlandring in het Duitse Kerpen was de 12-jarige karter uit Lelystad de sterkste in de ID Engines Junior. Het was een opmerkelijk weekend voor de rijder van KartAcademy, want op zaterdag moest hij door ziekte nog meerdere trainingen aan zich voorbij laten gaan. Jason staat tweede in het kampioenschap en wilde ten koste van alles in actie komen en gelukkig was hij op tijd hersteld voor de kwalificatie en de drie races op zondag.

Jason Duijvestijn

Op de kartbaan van Kerpen maakte Jason ooit zijn debuut in het NK. Dat was destijds op 7-jarige leeftijd op uitnodiging van Arthur Dontje. De racedag op zondag begon met de negende tijd in de warm-up en de derde tijd in de kwalificatie. “Als je kijkt naar hoe het zaterdag met me ging, ging het eigenlijk best prima. In de eerste twee races werd ik vierde en de derde race heb ik gewonnen. Ik heb wel een beetje geluk gehad, want de nummer 1 viel uit en de nummer 2 kon niet starten bij de derde race. Als ik de eerste en tweede race ook gewonnen had, was het helemaal top geweest, maar dit is ook heel mooi!”

De rijders in de ID Engines Junior maakten er op de Duitse kartbaan een mooie strijd van. “Het zat heel dicht bij elkaar en het was een mooie strijd met de top 4”, vertelt Jason die uitlegt hoe de toppers met elkaar omgaan. “Als je er steeds bijzit, krijg je steeds meer vertrouwen. De anderen weten ook hoe je rijdt, je geeft elkaar ruimte en zo kun je mooi met elkaar battelen. Het is natuurlijk altijd het mooiste om voor P1 te strijden dan ergens in het middenveld.”

In de strijd om het Nederlands kampioenschap staat Jason op de tweede positie achter koploper Mick Blankespoor. “Ik heb nog een kleine kans om kampioen te worden, maar dat wordt wel heel moeilijk. We krijgen nog races in Venray en Eindhoven en dan is het seizoen klaar. We willen er het beste van maken en gaan kijken wat er nog mogelijk is.”

Jason Duijvestijn

Over het algemeen is Jason tevreden over zijn kartseizoen 2023 tot nu toe. “De eerste ronde van het NK, ook in Kerpen, verliep treurig, want we hadden de afstelling niet goed voor elkaar. We wisten niet goed wat we moesten doen. Ik eindigde over de hele dag op P9. Tijdens de tweede ronde in Assen ben ik derde geworden, daarna tweede in Strijen en nu eerste in Kerpen. Met P3, P2 en P1 zit er een mooie opgaande lijn in. Nu gaan we ervoor om P1 vast te houden. Dat zou heel mooi zijn!”

Jason Duijvestijn wil graag zijn vader Sebastiaan bedanken voor het sleutelen, iedereen van zijn team KartAcademy, Jim Baak voor de mooie samenwerking, Mick Blankespoor voor de mooie strijd en uiteraard zijn sponsoren Top&Top schoonmaak, IB food-machines, LIVING, Starla Legal en Expert-success.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS