Karting • WSK

Jan Lammers ziet zoon René vlammen: "Dat we zo mooi zouden beginnen hadden we niet durven hopen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 februari 2022 20:15 • Print artikel

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van de World Series Karting Super Masters Series op het programma. Ook Nederlands toptalent René Lammers komt in deze serie in actie, waar de grote talenten van de toekomst racen in een super competitieve klasse OK Junior. Dat deed René niet onverdienstelijk. De zoon van ex-F1-coureur Jan Lammers reed op de kartbaan van Lonato een ijzersterk weekend en ging met de zege aan de haal.

René Lammers wint WSK Super Master Series


Halverwege het 2021-seizoen maakte de jonge Nederlander na zijn kampioenschap in de Mini’s de overstap naar de Junioren. 2022 wordt het eerste volledige seizoen in deze sterk bezette klasse voor René. Lammers deed zijn naam eer aan, niet alleen óp de baan, maar ook op de kart zelf. Hij rijdt het hele seizoen namelijk met een door Racing for Holland geïnspireerde livery. Vader Jan Lammers reed jarenlang de 24 uur van Le Mans met het zwart-witte blokjespatroon. De nu 13-jarige karter uit Zandvoort doet dit jaar hetzelfde, als hij voor Parolin uitkomt in de OK-J. In tegenstelling tot vorig seizoen in de Mini-categorie mag Lammers van zijn team nu wel op de wedstrijddagen met de blokjes-livery rijden.

René Lammers aan kop

Het weekend verliep uitstekend voor Lammers, want naast zijn pole-position wist René op mooie wijze vier heats te winnen en eindigde hij twee keer als tweede. Lammers domineerde vervolgens de pre-finale en het merendeel van de finale ook. “We wisten dat alle ingrediënten voor een mooi seizoen aanwezig waren, maar dat we het seizoen zo mooi zouden beginnen hadden we niet durven hopen”, aldus de trotse vader Jan Lammers.

Helemaal zonder slag of stoot ging het ook niet. De Nederlander kwam in een hevig gevecht verwikkeld met de Spaans-Oekraïense Bondarev. Hij probeerde de Nederlander in de allerlaatste bocht in te halen en botste tot twee maal toe op de Nederlander. Bondarev liep daarbij een klikbumper op. Hij kreeg hiervoor een vijf seconden penalty en viel terug naar de vierde positie. Lammers won de finale dus nadat hij ook al in de series en in de prefinale sterk reed. René had dus een top weekend in Italië. In het weekend van 10 februari mag hij zijn kunsten weer gaan vertonen op de kartbaan, dan komt hij in actie in Lonato. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS