Formule 1

Jan Lammers over Dutch Grand Prix: "5 september lijkt nog steeds een veilige datum"

Uitgegeven door Bart • 12 januari 2021 14:47 • Print artikel

De Formule 1 maakte eerder vandaag bekend dat de Grand Prix van Australië niet in maart gaat plaatsvinden, maar is verschoven naar november. De start van het F1-seizoen 2021 is nu gepland voor eind maart in Bahrein. Aan de datum van de Dutch Grand Prix is niets veranderd en daar is sportief directeur Jan Lammers blij mee.

Jan Lammers


Bij de NOS reageert Lammers vanuit Lonato waar hij zijn kartende zoon René aan het begeleiden is. "Ik weet niet waarom het tennistoernooi van de Australian Open wel door kan gaan en de Formule 1 niet. Misschien heeft het met de entourage te maken. De Formule 1 is wellicht wat groter met een vol paddock. Misschien speelt dat een rol. Sommige maatregelen zijn voor een simpele burger zoals ik moeilijk te begrijpen."

Lammers is blij dat Zandvoort in september op de kalender staat. "Normaal zaten we in mei en dat had wellicht een discussiepunt kunnen worden. Een race met volle tribunes lijkt nu onmogelijk in mei, maar september lijkt wel een goede datum. Er is veel aan het veranderen en met de huidige ontwikkelingen lijkt 5 september een veilige datum."

Zandvoort zet vol in op een race met publiek. Het is afwachten hoe alles gaat lopen of dat in september doorgang kan vinden. Lammers hoopt uiteraard van wel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS