Formule 1

Jan Lammers: "Bij Max Verstappen is het behoorlijk op de limiet?"

Uitgegeven door Bart • 24 november 2021 07:18 • Print artikel

Max Verstappen rijdt altijd vol in de aanval en zal niet snel inhouden in een duel. Die aanpak levert hem veel op, maar niet iedereen in de Formule 1-wereld is fan van die aanpak. Volgens Jan Lammers kan dat de Red Bull-coureurs wel eens duur komen te staan.

Max Verstappen


"Max is niet iemand die rijdt in reactie op zijn tegenstanders", aldus Lammers in de F1-podcast van de NOS. "Hij is iemand die enorm gefocust is op zijn eigen prestaties. Wat dat betreft is hij een stuk anders dan mensen om hem heen. Max stapt altijd tevreden met zijn bijdrage uit als het goed zit. Hij weet dat hij altijd maximaal aanvalt, en dat heeft hij in Qatar opnieuw gedaan. Hij wist dat er niet meer inzat. Het wordt duidelijk wanneer je ziet wat hem lukt met deze auto en wat Sergio Perez ermee lukt. Hij haalt het maximale eruit en het frustreert hem dan verder niet."

"Hij steekt de organisatie in de ogen. Natuurlijk is het allemaal behoorlijk op de limiet. Wat denk je dat er gebeurt in een controversile situatie tijdens de laatste Grand Prix, wanneer er een twijfelgeval is of er een straf voor hem moet komen of niet? Wat denk je dat er gebeurt als ze moeten kiezen tussen vijf of tien seconde penalty?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS