Karting • Karting Diversen

Jamie Chadwick won in karting van haar broer: "In de pits ramde hij me vol van achter"

Uitgegeven door Bart • 13 april 2020 19:13 • Print artikel

Jamie Chadwick hoopt de eerste vrouwelijke F1-coureur in meer dan 40 jaar te worden. De 21-jarige Britse geeft in een interview met de W Series aan dat ze met racen is begonnen dankzij haar kartende broer Ollie. Heel goed konden de twee niet met elkaar overweg en er was altijd wel rivaliteit. Jamie haalt een mooie anekdote aan.

Jamie Chadwick


"Mijn broer was altijd snel, hij werd verliefd op het karten en wist mijn ouders te overtuigen om erin te investeren. Toen ik kwam kijken, had hij dat pad al voor mij geplaveid. Dat gaf me de kans om datgene te doen dat ik leuk vond. Als mijn broer en ik gingen voetballen, eindigde dat altijd in ruzie. We kwamen er nooit uit."

"Op de kartbaan kwamen we elkaar bijna nooit tegen. Hij was een paar jaar ouder en sneller. En jaar hebben we wel tegen elkaar gereden en maar in n race kwamen we elkaar op de baan tegen. Het waren natte omstandigheden en in de laatste ronde wist ik hem in te halen. Toen ik de pits inreed, werd ik vol van achter geramd. Het was mijn broer. De terugreis naar huis duurde drie uur en we hebben er flinke ruzie over gemaakt. Mijn arme ouders probeerden ons rustig te krijgen. Nu is mijn broer gestopt met racen en steunt hij mij enorm."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS