Formule 1

Jamie Chadwick geeft droom niet op: "Binnen 5 jaar wil ik in de Formule 1 rijden"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2022 05:02 • Print artikel

Jamie Chadwick zet nog altijd alles om op korte termijn in de Formule 1 te rijden. De 24-jarige Britse domineert de W Series en hoopt stappen te zetten die uiteindelijk leiden tot een stoeltje in de Formule 1. Chadwick voert momenteel gesprekken voor de Indy Lights, Formule 3 en Formule 2.

Jamie Chadwick


"Het is zeker mijn doel om binnen 5 jaar in de Formule 1 te rijden", zegt Chadwick op F1i.com. "Daarvoor zal ik veel en goed moeten presteren om dat te bereiken. Ik wil in de opleidingsklassen, F2, F3 of Indy Lights, succes hebben om binnen 5 jaar in de F1 te rijden."

De laatste vrouw in de Formule 1 was de Italiaanse Lella Lombardi in 1976. F1-directeur Stefano Domenicali zei onlangs dat hij op korte termijn geen opvolger van Lombardi verwacht. Chadwick hoorde het met verbazing aan. "Ik weet dat als ik succes heb in de juiste opleidingsklasse, dat ik dan zeker een kans op een F1-stoeltje maak. Er zijn echt mensen die in mij geloven en het mogelijk achten om de F1 te bereiken. Alle opties liggen nog open, Formule 3, Formule 2 en de Indy Lights. Daar kijk ik naar. De gesprekken in Europa en Amerika lopen nog."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS