Formule 1

Jamie Chadwick; de vrouw van $500.000

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 januari 2022 12:03 • Print artikel

Jamie Chadwick werd afgelopen seizoen voor de tweede maal kampioen in de W Series, de Formule klasse die speciaal is bedoeld voor vrouwen. De Britse-coureur mocht een cheque in ontvangst nemen van maar liefst $ 500.000.

Jamie Chadwick

De 23-jarige Britse heeft afgelopen seizoen met succes haar titel verdedigt in de W series. Na een spannende finale in Amerika kroonde Chadwick zich afgelopen oktober voor de tweede keer tot de kampioen in deze klasse.

COVID-19 beperkingen zorgde ervoor dat de Brits-Indiase Chadwick niet aanwezig kon zijn bij het FIA-gala, eind vorig jaar. De Williams F1 reserve-coureur kon tijdens het eerste seizoen van de klasse in 2019 de prijs wel in ontvangst nemen. Vanwege de coronapandemie in 2020 ging het seizoen niet door, Chadwick heeft het kampioenschap ondanks een tussenjaar kan zij zichzelf de een back to back kampioenschapswinnaar noemen.

In London kreeg Chadwick de prijs, ze kreeg deze van W Series CEO Catherine Bond Muir. Chadwick heeft al een miljoen aan prijzengeld verdiend in de W Series.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS