Formule 1

James Allison: 'Kostenplafond enorme uitdaging voor Mercedes'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 februari 2021 07:42 • Print artikel

Technisch directeur James Allison van Mercedes zegt dat de aanpassing aan het nieuwe budgetplafond van de Formule 1 in 2021 verstrekkende gevolgen zal hebben voor de regerend wereldkampioen bij de teams en coureurs.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Het team heeft een van de grootste budgetten in de sport, en het terugschroeven van de activiteiten om onder het jaarlijkse budgetplafond van $145 miljoen te blijven, zal veranderingen betekenen in de manier waarop het team in Brackley en Brixworth wordt gerund.

"2021 is een groot jaar voor de hele sport", Allison zei in een nieuwe video-briefing die werd vrijgegeven door Mercedes. Het is het eerste jaar van het nieuwe financiŽle reglement, de zogenaamde cost cap.

"Een aantal regels die de budgetten van de grote teams naar beneden dwingt om uit te komen op het niveau van de teams in het middenveld", legt hij uit. "We hebben in principe allemaal dezelfde financiŽle slagkracht om het kampioenschap proberen te winnen."

"Dat is een interessante verandering geweest binnen Mercedes, want wij zijn een van de grotere teams in de Formule 1. We moesten uitzoeken hoe we kunnen strijden om het kampioenschap met veel minder financiŽle middelen dan die we vroeger hadden", vervolgde hij. "Het is een enorme uitdaging en het bouwen van de auto is daar slechts een deel van."

"Het betekent dat we moeten uitzoeken hoe we de onderdelen van onze auto langer kunnen laten meegaan, hoe we ze goedkoper kunnen bouwen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we dezelfde prestaties kunnen blijven leveren als voorheen, ondanks het feit dat ons totale budget is gekrompen."

"Vervolgens moeten we de auto bedienen en ontwikkelen. We moeten het hele seizoen doen met alle onzekerheden die we hebben voor wat betreft mogelijke crashes, de betrouwbaarheid van de componenten en de middelen die nodig zijn en worden uitgegeven om het te repareren."

"Waarschijnlijk het grootste wapen dat we mogelijk zouden kunnen hebben om deze nieuwe financiŽle reglementen op een goede manier aan te vallen, zou zijn om te starten met een auto die vanaf het begin snel is."

"Een auto die vanaf het begin snel is, zal goedkoper zijn om het hele seizoen snel te blijven. Dus laten we hopen dat we aan het begin van het jaar genoeg snelheid in de auto hebben gestopt. Dan kunnen onze plannen zich zo ontvouwen dat we onder deze nieuwe restrictie op hoog niveau kunnen opereren."

Het nieuwe kostenplafond omvat niet de salarissen van de coureurs, met Lewis Hamilton die naar verluidt 45 miljoen euro verdient om zijn kampioenschap te verdedigen en een poging te doen voor een unieke achtste titel.

De nieuwe Mercedes W12 zal door het team worden onthuld tijdens een online virtueel evenement op 2 maart, iets meer dan een week voor de driedaagse pre-seasontest in Bahrein.Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS