Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jaguar Racing succesvol: "Overwinning voor iedereen bij Jaguar die onvermoeibaar aan dit project heeft gewerkt"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 6 maart 2021 13:01 • Print artikel

Jaguar Racing kan terugkijken op een enerverend, maar vooral succesvol raceweekend in Diriyah, Saudi-ArabiŽ. Tijdens de eerste ronde van het ABB FIA Formula E World Championship in Diriyah pakte Nieuw-Zeelander Mitch Evans het brons na een spannende nachtrace. Nog meer succes werd geboekt tijdens de tweede ronde, die ook in de nacht werd verreden. Jaguar-coureur Sam Bird kwam tijdens die tweede race met zijn volledig elektrische Jaguar I-TYPE 5 als eerste over de finishstreep. Zodoende kan Jaguar Racing Saudi-ArabiŽ verlaten als koploper in het teamklassement.

 Formula E race Diriyah Saudi-ArabiŽ

Sam Bird startte de tweede race in Diriyah vanaf de tweede startrij, maar maakte een beslissende zet door de tweede plaats te pakken in de eerste bocht, waarmee hij Sette Camara voorbijstak. Bird vocht het grootste deel van de race met zijn oude teamgenoot Robin Frijns, reed aanvallend en verdedigend en toonde het tempo van de Jaguar I-TYPE 5. Na meerdere incidenten volgde Sam de safety car gedurende de laatste zes minuten van de race, voordat hij de overwinning pakte onder een rode vlag.

"Ik ben nu zo ongelooflijk gelukkig. Jaguar heeft hun deuren met open armen geopend, me binnengelaten in hun familie en me nieuwe dingen geleerd", zei een gelukkige Sam Bird na afloop. "We hebben tijdens het voorseizoen heel hard samengewerkt en hoewel er enkele uitdagingen waren, hebben we voor geknokt voor dit resultaat. Dit is een overwinning voor iedereen, niet alleen voor de mensen in Riyad, maar ook voor het team in de fabriek en iedereen bij Jaguar die onvermoeibaar aan dit project heeft gewerkt. We vertrekken met een sterke uitgangspositie uit Diriyah en ik kijk ernaar uit om in de straten van Rome te racen", besloot een gelukkige Sam Bird.

 Formula E race Diriyah Saudi-ArabiŽ

De tweede nachtrace bracht minder fortuin voor Mitch Evans, die tijdens de eerste nachtrace in Diriyah nog het brons wist te overwinnen. Tijdens de tweede race startte Evans als achttiende op de grid nadat hij werd tegengehouden door Oliver Rowland tijdens zijn kwalificatie-hotlap. Evans finishte niet nadat een botsing zijn race beŽindigde. "De race zou altijd zwaar worden als van achteraan de grid start. Ik probeerde wat vooruitgang te boeken, maar verloor uiteindelijk een aantal plaatsen bij de start. Hoewel dit teleurstellend is, hebben we een geweldig weekend als team gehad, we hebben veel punten gescoord. We zullen veel van de dit weekend opgedane gebruiken om nog beter te scoren in Rome", aldus Mitch Evans.

De volgende wedstrijd van het ABB FIA Formule E wereldkampioenschap is in de straten van Rome op 10 april.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS