Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jaguar Racing als koploper naar de E-Prix van Valencia

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 23 april 2021 19:05

Jaguar Racing maakt zich op voor de DHL Valencia E-Prix, voor de vijfde en zesde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship. Het circuit is voor de Formula E-teams bekend als testlocatie in aanloop naar het nieuwe seizoen, maar het is voor het eerst dat op het Circuit Ricardo Tormo een officiële E-Prix wordt gehouden. De vijfde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship gaat van start op 24 april om 15:00 uur, de zesde ronde start op zondag 25 april om 14:00 uur.

Mitch Evans

Bij de historische dubbele race in Rome behaalden Mitch Evans en Sam Bird respectievelijk de tweede en derde plaats, waarmee ze Jaguar Racing voor het eerst in dertig jaar een dubbele podiumfinish bezorgden. Het team is vastberaden om de goede start van het Formula E-seizoen een vervolg te geven in Valencia.

Mitch Evans en Sam Bird staan bovenaan het rijdersklassement van het ABB FIA Formula E World Championship. Met vier podiumfinishes in vier races staat Jaguar Racing ook bovenaan het teamklassement, met een voorsprong van 17 punten op het Mercedes-EQ Formula E-team. Beide Jaguar-coureurs lieten al zien waartoe de Jaguar I-TYPE 5 in staat zijn en gaan de E-Prix in Valencia met vertrouwen tegemoet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS