Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jaguar TCS Racing pakt waardevolle punten tijdens race in de Italiaanse hoofdstad Rome

Uitgegeven door Johan Vis • 20 juli 2023 04:03

In de Italiaanse hoofdstad Rome vond op 15 en 16 juli de dertiende en veertiende ronde plaats van het 2023 ABB FIA Formula E World Championship. Jaguar TCS Racing kijkt terug op een emotioneel raceweekend, met een winst en snelste rondetijd op zaterdag voor Jaguar TCS Racing-coureur Mitch Evans en een knappe derde plaats voor Sam Bird tijdens de race op zondag. Het Formula E-team pakt zo weer waardevolle punten in zowel het rijders- als teamklassement, nu dit seizoen zijn einde nadert.

Jaguar TCS Racing pakt waardevolle punten tijdens Hankook Rome E-Prix

Mitch Evans behaalde tijdens de race op zaterdag zijn derde overwinning van het 2023 ABB FIA Formula E World Championship in de straten van Rome voor Jaguar TCS Racing. De coureur reed daarnaast in de volledig elektrische Jaguar I-TYPE 6 ook nog de snelste rondetijd. Sam Bird moest de zaterdagrace helaas opgeven als gevolg van een crash, waarbij hij gelukkig ongedeerd bleef.

Sam Bird herpakte zich op zondag uitstekend. Hij behaalde zelfs een derde plaats tijdens die race, zijn vierde podiumplaats en de negende podiumplaats van het team van het seizoen. Sam reed werkelijk een geweldige race en wist – in combinatie met de strategie van het team – cruciale teampunten voor Jaguar TCS Racing binnen te halen.

Mitch Evans streed tijdens de beginfase van de race op zondag met Nick Cassidy om de tweede plaats toen hij een klein foutje maakte, wat resulteerde in een blokkerend achterwiel en uiteindelijk een crash met Cassidy. Het team probeerde zijn auto te repareren en hij keerde terug naar het circuit, maar moest helaas zijn Jaguar I-TYPE 6 uitschakelen vanwege veiligheidsoverwegingen.

Afsluiting Formula e-seizoen in Londen
Jaguar TCS Racing ligt na het raceweekend in Rome nog altijd derde in het teamklassement van het 2023 ABB FIA Formula E World Championship, maar het gat naar de leiders is verder gedicht. De double-header finale van het 2023-kampioenschap vindt plaats op het unieke indoor/outdoor circuit van ExCeL London op 29 en 30 juli 2023. Jaguar TCS Racing gaat er alles aan doen om tijdens dat raceweekend in de punten te rijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS