Formule 1

Jacques Villeneuve: "Mercedes heeft niet alleen de beste auto, ze hebben met Lewis Hamilton ook de beste coureur"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2020 05:10 • Print artikel

Lewis Hamilton kan een zevende wereldtitel in de Formule 1 nauwelijks meer ontgaan. Zijn naaste belager is Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas en Max Verstappen volgt in de WK-stand al op 80 punten. Mocht de 35-jarige Brit dit jaar zijn zevende titel binnenhalen, evenaart hij Michael Schumacher. Toch blijft er altijd de vraag bestaan of Hamilton wel in het rijtje van beste coureurs aller tijden hoort. De laatste jaren profiteert hij namelijk optimaal van de zeer dominante Mercedes.

Lewis Hamilton


De wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve vindt het niet terecht dat er zo getwijfeld wordt aan de kwaliteiten van Hamilton. "Zo lang als de Formule 1 een hybride klasse blijft, zal het voor andere team vrijwel onmogelijk zijn om in de buurt van Mercedes te komen. Ze hebben niet alleen de beste auto, maar hebben in Lewis Hamilton ook nog eens de beste coureur", aldus Villeneuve in een reactie aan La Stampa.

Volgens Villeneuve gaan ook de nieuwe reglementen vanaf 2022 daar geen verandering in brengen. "De vrijheid van ontwerpers worden dusdanig beperkt dat het veld niet door elkaar geschud zal worden. Daar zijn de nieuwe regels ook niet voor bedoeld."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS