Formule 1

Jacques Villeneuve vindt Verstappen nu een 'eerlijkere coureur'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2021 17:02 • Print artikel

Jacques Villeneuve vindt dat Max Verstappen een volwassener en eerlijker coureur op het circuit is geworden. Toen Verstappen in 2015 zijn opwachting maakte bij Toro Rosso, was het vanaf het begin duidelijk dat hij talent had, maar in de daaropvolgende jaren ontbrak het de Nederlander soms aan consistentie.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Er waren ook enkele controversiŽle incidenten onderweg, maar nu 23 jaar oud en uitdagend voor de coureurstitel van 2021, ziet Villeneuve deze versie als een meer volwassen en eerlijke Verstappen. "Hij lijkt eerlijker te zijn geworden", legde Villeneuve uit aan RacingNews365.com. "In zijn eerste seizoen was er veel 'weaving' op de rechte stukken. En daar is hij mee gestopt."

"Dus het lijkt erop dat hij nu een veel betere balans heeft gevonden over wat eerlijk en niet eerlijk is, wanneer te pushen, wanneer niet te pushen. Hij lijkt een stuk completer te zijn."

Verstappen neemt het in de strijd om de titel op tegen Lewis Hamilton, een coureur die wordt beschouwd als ťťn van de meest complete coureurs in de Formule 1. Maar Villeneuve kan nu ook bij Verstappen geen zwakke punten meer aanwijzen. "Dit jaar? Geen. Echt", antwoordde hij op de vraag naar een gebied waarop Verstappen volgens hem tekortschiet. "Zelfs toen hij tweede werd in Bahrein, omdat hij wijd ging, nam hij dat op de koop toe. Het is zo van: 'Ok, nou, je hebt gewonnen', het seizoen is lang. Hij gaat daar op dit moment heel volwassen mee om. Hij heeft het potentieel, hij rijdt altijd vooraan."

Verstappen heeft aan de vooravond van de Grand Prix van Frankrijk vier punten voorsprong op Hamilton in het rijderskampioenschap. Het is de strijd der generaties waarnaar al een tijdje wordt uitgekeken, maar wie van deze twee sterren opereert volgens Villeneuve op dit moment op een hoger niveau? "Op dit moment zou ik Max zeggen, want Lewis heeft te veel jaren gehad waarin hij gemakkelijk won."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS