Formule 1

Jacques Villeneuve vindt Mercedes er 'vermoeid' uit zien: "De stand in punten toont de werkelijke situatie niet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 oktober 2021 10:18 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamilton staan dicht bij elkaar in het wereldkampioenschap Formule 1. De Red Bull-coureur heeft met zes punten een kleine voorsprong op zijn rivaal. Volgens Jacques Villeneuve toont dat niet de werkelijkheid aan. Het gat tussen de Nederlander en Mercedes-coureur had groter moeten zijn.

Max Verstappen en Sergio Pérez

“De stand in de punten toont niet de werkelijke situatie”, aldus Villeneuve in La Gazzetta dello Sport. “Lewis maakte veel fouten en betaalde daar een lage prijs voor, in tegenstelling tot Max Verstappen. Ik denk aan wat met hem gebeurde in Hongarije en daarvoor op Silverstone.”

De voormalig F1-coureur gaat ook in op Mercedes, die hij niet zo sterk vindt lijken als voorheen. Het team lijkt volgens de oud-coureur van Williams vermoeid te zijn. “Natuurlijk, tot nu toe is Verstappens en Red Bulls seizoen simpelweg perfect geweest, terwijl ik vermoeidheid zie bij Lewis en zijn team”, aldus de Canadees. “Strategie? In het verleden hoefde Mercedes dat niet juist te hebben, omdat ze toch wel wonnen. Zoals Michael Schumachers Ferrari, iedereen ziet dat ze genieën waren. Zelfs als de strategie fout was, waren ze zoveel sterker dat ze toch wel wonnen. Meer nog, coureur en team lijken niet zo verenigd te zijn als voorheen.”

De oud-wereldkampioen wil echter Mercedes niet onderschatten en uitsluiten voor de titel. “In Turkije had Lewis de grootste vleugel en toch op de rechte stukken kon niemand hem bijhouden”, aldus Villeneuve. “Misschien hebben ze het motorvermogen verhoogd, sinds er nog maar een paar races over zijn. En als ze dat omhoog kunnen houden tot het einde van het seizoen. Met die motor gaat Hamilton het goed doen in Austin en Brazilië, wat ongelofelijk gaat helpen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS