Formule 1

Jacques Villeneuve over Max Verstappen en Red Bull: "Ze verdienen het"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juni 2021 05:23 • Print artikel

Max Verstappen kwam in Bakoe goed weg door de fout van Lewis Hamilton. Als de Mercedes-coureur niet rechtdoor was gegaan bij de herstart, na de klapband van de Nederlander, had hij de leiding in het kampioenschap gepakt. Volgens Jacques Villeneuve is het volledig rechtvaardig dat de Red Bull-coureur nog steeds het Formule 1-kampioenschap leidt.

Lewis Hamilton


"Red Bull en Verstappen verdienen het", aldus Villeneuve tegen Racefans. "Als je naar de races tot nu toe kijkt, heeft Max slechts kleine foutjes gemaakt. Hij ging wijd in Bahrein en werd daardoor tweede in plaats van eerste. Daarnaast ging hij wijd in Portugal, waardoor hij het extra punt voor de snelste raceronde niet pakte. Dat is het."

"Als je dan naar Lewis kijkt: in Imola had hij mazzel en had hij niet in de punten moeten zitten. Hij had helemaal achteraan moeten staan. Hij heeft zich wel knap hersteld en als tweede gefinisht, maar alleen omdat er een rode vlag was. Dat was een grote rijdersfout."

"Dan het afgelopen weekend, weer een grote fout. Ondanks mits en maar, het blijft een grote fout. En in Monaco, daar zat hij er niet bovenop. Hij zat ook achter zijn teamgenoot."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS