Formule 1

Jacques Villeneuve lovend, waar hij eerst de F1-coureur in kwestie afbrandde: "In tegenstelling tot..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2020 20:39 • Print artikel

Jacques Villeneuve is vaak kritisch over Lance Stroll. De jonge Canadees wordt vaak gezien als de pay-driver in de Formule 1, die het stoeltje bij Racing Point slechts bezit vanwege het geld van zijn pa. Dit keer is de voormalig wereldkampioen Formule 1, lovend over zijn jonge landgenoot.

Formula One Lance Stroll Racing Point

“Lance reed in Istanbul een uitzonderlijke ronde in de kwalificatie en verdiende die pole position”, zegt Villeneuve tegenover Sky Sports Italia. “In tegenstelling tot andere coureurs maakte hij geen fouten. Ik weet niet wat ik aan zijn prestaties moet opmerken. Het had niets met geluk te doen. Het waren puur de vaardigheden. Andere coureurs pasten dezelfde bandenstrategie toe als Lance, maar niemand zo foutloos.”

Het was niet de eerste keer dat Stroll een goede kwalificatie in de regen neerzette. In 2017 kwam hij ook al bovendrijven in Monza. “Het valt op dat Stroll zichzelf overtreft, vooral onder lastige omstandigheden”, vervolgt Villeneuve. “Hij heeft een vierde plek op de grid in Monza gehaald onder lastige baanomstandigheden, hij pakte een derde plek in een chaotische Baku GP in 2017, toen de coureurs links en rechts van de baan vlogen. En hij pakte ook het voordeel van het moment in Monza 2020, ook een derde plek. Het mag duidelijk zijn dat hij zich onder lastige omstandigheden op zijn gemak voelt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS