Formule 1

Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie starten EuroNASCAR Racing school in Frankrijk

Uitgegeven door Pascal Wekema • 25 april 2021 12:55 • Print artikel

De NASCAR Whelen Euro Series en FEED Racing - de academie opgericht door Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie - kondigden een partnerschap aan om de eerste EuroNASCAR-raceschool in Frankrijk te starten om nieuwe uitzonderlijke kansen te bieden om NASCAR-coureur te worden via de FEED Racing EuroNASCAR Challenge.

Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie starten EuroNASCAR Racing school

Het gloednieuwe programma verwelkomt coureurs van 16 jaar en ouder om een ​​EuroNASCAR-auto te testen tijdens een driedaagse sessie in Magny-Cours, Frankrijk onder begeleiding van de twee FEED Racing-oprichters en EuroNASCAR PRO-coureurs: Jacques Villeneuve, 1997 Formule 1-kampioen, Indycar-kampioen en Indianapolis 500-winnaar en Patrick Lemarié, Europees kampioen endurance, test- en ontwikkelingsrijder in de F1 voor vier jaar en IndyCar-coureur.

In het eerste gedeelte van de cursus starten 15 coureurs en dit zal plaatsvinden op 4 tot en met 6 augustus 2021. De beste 6 coureurs kwalificeren zich voor de finale, die plaatsvindt in september 2021. Aan het einde van het selectieproces, krijgt de winnende coureur een gratis volledig seizoen aangeboden in de NASCAR Whelen Euro Series voor 2022.

Jacques Villeneuve - "Sinds de lancering van FEED Racing en het F4-programma realiseerden we ons dat veel coureurs ouder dan 21 jaar ook graag een kans willen krijgen. In samenwerking met de teams van EuroNASCAR en Jérôme Galpin dachten we dat er ruimte was om kansen te bieden voor deze groep. EuroNASCAR is het ideale platform voor diegenen die anders niet zouden kunnen hopen in zo'n auto te rijden, en wie weet, om een ​​volledig seizoen te winnen. Ik heb zoveel plezier gehad sinds 2019 in dit kampioenschap. Het is een geweldige kans voor al diegenen die hun talent willen uiten, om deel te nemen aan races van heel dichtbij, tegen een felle concurrentie".

Patrick Lemarie - "EuroNASCAR is wat we Pure Racing noemen. Het is alles wat we leuk vinden aan autoracen. Het geeft je de mogelijkheid om de sensaties te herbeleven die tegenwoordig in de autosport meestal verdwijnen. Het besturen van een EuroNascar is wreed en zeer veeleisend. We genieten er maximaal van. Deze uitdaging is heel anders omdat er geen leeftijdsgrens is. Het kan gaan om jonge coureurs ouder dan 16 jaar die toegang willen hebben tot een professioneel kampioenschap om op te vallen, maar ook om oudere coureurs die al ervaring hebben in andere categorieën en die hun carrière opnieuw willen lanceren, diegenen die niet over het budget beschikken om een ​​seizoen af ​​te sluiten of gentlemanrijders die graag iets anders willen rijden dan een GT-auto".

Jerome Galpin, NASCAR Whelen Euro Series President / CEO - "De EuroNASCAR-auto is waarschijnlijk de auto die de beste verhouding biedt tussen prestaties, kosten en plezier voor elk type rijder van elke leeftijd! In de loop der jaren hebben ze bewezen het perfecte hulpmiddel te zijn om de vaardigheden van coureurs te ontwikkelen! Daarom zijn we erg blij om een ​​nieuwe dimensie te openen voor onze EuroNASCAR-auto's en deze eerste Racing School te starten. ”

null

Het NASCAR Whelen Euro Series-seizoen bestaat uit zeven evenementen - elk met vier sprintraces - op enkele van de meest iconische circuits in Europa. Wanneer de NWES-campagne van 2021 op 15 en 16 mei begint in Spanje op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, zullen zowel Jacques Villeneuve als Patrick Lemarié de EuroNASCAR PRO-titel najagen, terwijl de 19-jarige Simon Pilate, de eerste coureur van Feed Racing academy naar de NWES-grid in 2020, zal deelnemen aan het EuroNASCAR 2-kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS