Formule 1

Jacques Villeneuve: "Red Bull en Max Verstappen doen het tot op heden perfect!"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 oktober 2021 10:01 • Print artikel

Formule 1-kampioen Jacques Villeneuve gaf zijn mening over de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tot nu toe en wees erop dat Red Bull en hun Nederlandse aas perfect waren. In een gesprek met La Gazzetta dello Sport vergeleek de 50-jarige Canadees hoe de hoofdrolspelers het tot nu toe tegen elkaar hebben gedaan. "De punten weerspiegelen niet de werkelijke stand", zei hij. “Hamilton heeft veel fouten gemaakt, maar hij heeft daarvoor een lage prijs betaald in vergelijking met Verstappen. Denk maar aan de uitvalbeureurt van Verstappen in Hongarije en Groot-Brittannië", merkte Villeneuve op. "Na die exits van Verstappen waren het uiteindelijk gemakkelijke races voor Mercedes, waar Lewis er eigenlijk toch een beetje naast zat. Op andere circuits hadden ze minder tempo of maakten ze fouten zoals in Turkije", vervolgde hij.

Max_Verstappen_versus_Lewis_Hamilton

Geen eenheid meer
"Toch zijn ze nog steeds dichtbij de top in het klassement en dus is het erg moeilijk om te zeggen wie dit kampioenschap zal winnen. Tot nu toe zijn Red Bull en Max Verstappen perfect geweest", voegde hij eraan toe. "Terwijl je wat vermoeidheid kon zien bij Mercedes en Hamilton." De wereldkampioen van 1997 zei verder dat Mercedes te sterk was om te worden beïnvloed door hun eigen fouten, hoe zeldzaam die ook waren. "In het verleden hoefde Mercedes niet echt te pushen, ze wonnen toch wel", zei Villeneuve. “Zoals Ferrari met Michael Schumacher. Iedereen zei dat ze genieën waren. Zelfs als ze tactische fouten maakten, waren ze zo sterk dat ze uiteindelijk toch wonnen. Je kunt bij Mercedes zien dat het team en de coureur niet meer zo verenigd lijken als voorheen", vervolgde hij met hints naar het Hamilton/Mercedes pitstop-fiasco in Turkije. "Maar je kunt Mercedes absoluut niet als dood afschrijven."

Voordeel voor wie?
Mercedes had een prestatievoordeel ten opzichte van Red Bull in Istanbul Park, iets wat Christian Horner heeft benadrukt, en Villeneuve is het daarmee eens, volgens een bericht van GrandPrix247. “In Turkije reden ze met de grootste vleugel en toch kon niemand ze bijhouden op het rechte stuk. Misschien hebben ze het potentieel van de motor verhoogd, want er zijn nog maar een paar races over", mijmerde hij. “Als ze dat kunnen blijven doen, zal Hamilton het goed doen in Austin en in Brazilië. De vleugelstand zal een grote hulp zijn", besloot hij.

Miniem verschil
Villeneuve heeft geen averij opgelopen bij het geven van zijn mening over het spannende titelgevecht dat dit F1-seizoen typeert. Hij omschrijft de machtstrijd tussen de twee titelkandidaten en hun respectievelijke teams, als eb en vloed. Met nog zes races te gaan, is het onderlinge verschil tussen ​​Verstappen en Hamilton slechts zes punten, in het voordeel van de Nederlander.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS