Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jacques Villeneuve: "Perfecte mix om met dit nieuwe project van de grond te komen"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 5 maart 2021 08:01 • Print artikel

De nieuw gevormde samenwerking tussen Federico Monti's Academy Motorsport en Alex Caffi Motorsport die technisch ondersteund worden door Race Art Technology hebben Jacques Villeneuve vastgelegd als coureur. De ex-Formule 1 wereldkampioen en Indycar kampioen is erop gebrand om in 2021 de Nascar Whelen Euro Series titel veilig te stellen.

Jacques Villeneuve

Villeneuve was de vorige seizoenen vaak dichtbij een overwinning in de Nascar Whelen Euroseries en is klaar om nu eindelijk te strijden voor de titel in het Pro kampioenschap.

Jacques Villeneuve

"Ik ben super enthousiast om dit seizoen in te gaan met een gloednieuw team en het grote enthousiasme dat iedereen laat zien. Federico en Alex brengen de perfecte mix van positieve houding, ervaring en kennis die we nodig hebben om met dit nieuwe project van de grond te komen”, aldus Villeneuve. "Ik ben ervan overtuigd dat we hebben wat nodig is om voor de overwinning te gaan in elke race van het 2021 NWES-seizoen."

Voor mede-teameigenaar Federico Monti, die zijn eerste stappen in de NASCAR Whelen Euro Series zette door als tweede te eindigen in de Club Challenge 2020, is Villeneuve in het team gewoon een droom die uitkomt. "Ik was een grote fan van Jacques’ vader Gilles. Toen hij overleed, was ik 10 jaar oud en schreef ik een brief aan de moeder van Jacques waarin ik haar vertelde dat ik ervan droomde dat een Villeneuve op een dag wereldkampioen zou worden. Jacques werd niet alleen wereldkampioen, maar hij werd ook een heel speciale en unieke coureur voor mij, vanwege de manier waarop hij reed en zijn houding buiten de auto", verklaarde Monti.

Jacques Villeneuve

De ondertekening van Villeneuve markeert ook een nieuwe mijlpaal voor de NASCAR Whelen Euro Series. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de serie zullen twee voormalige Formule 1-deelnemers samenwerken in EuroNASCAR: Alex Caffi als teameigenaar en Jacques Villeneuve als coureur.

Door de samenwerking tussen Academy Motorsport en Alex Caffi Motorsport willen ze maximaal drie fulltime auto's inzetten dit jaar en de pre-season tests zullen de komende weken van start gaan om de seizoensopener van 15-16 mei in Valencia, Spanje, voor te bereiden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS